Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΜΕ ΝΕΑ "ΦΤΕΡΑ" Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ


Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, αφού η κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνία με τον όμιλο MIG.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στην παρούσα φάση επήλθε συμφωνία για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση, ενώ για το θέμα της επίγειας εξυπηρέτησης δόθηκε παράταση μιας εβδομάδος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία μεταξύ της MIG και της Swissport που είχε καταθέσει προσφορά μόνο για την επίγεια εξυπηρέτηση.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της MIG, ότι αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις της με την Swissport, η MIG θα εξαγοράσει και τα στοιχεία ενεργητικού της επίγειας εξυπηρέτησης στην τιμή που έχει προσδιοριστεί από τους ανεξάρτητους εκτιμητές (44,8 εκ. ευρώ).

Με αυτό τον τρόπο τα συνολικά έσοδα για το δημόσιο ανέρχονται σε 177,2 εκ. ευρώ.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για να υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της MIG, θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και μάλιστα έχει ορίσει ειδικό επίτροπο καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Μετά την έγκριση από την Κομισιόν η συμφωνία θα τεθεί υπό την κρίση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, η οποία αναμένεται να συνέλθει τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Την Παρασκευή ο άλλος «μνηστήρας» της Ολυμπαικής, η Aegean, επανήλθε με νέα πρόταση- «απάντηση» στα περί μονοπωλίου.

Δεσμεύθηκε για «πάγωμα» ναύλων εσωτερικού έως το 2010, μελλοντική προσφορά για την επίγεια εξυπηρέτηση και παραχώρηση μεριδίου στο εσωτερικό υπέρ της ανάπτυξης νέων ελληνικών εταιρειών, καθώς και δήλωση ότι η νέα εταιρεία θα γίνει Εθνικός πρωταθλητής.