Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Υγείας

Σε επιφυλακή

για τη γρίπη

Θωρακίζεται περαιτέρω κατά της γρίπης των χοίρων η βασική πύλη εισόδου της χώρας από το εξωτερικό. Δύο θερμοκάμερες θα ελέγχουν τους ταξιδιώτες στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος», ενώ ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, η πρώτη θερμοκάμερα εντοπίζει την θερμοκρασία των επιβατών και τοποθετήθηκε το βράδυ της Τρίτης. ΄

Μία δεύτερη κάμερα θα τοποθετηθεί την Τετάρτη το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα.

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι σε ισχύ βρίσκεται το «Σχέδιο Αρτεμις», ενώ εκτός από το Σισμανόγλειο, προστέθηκαν δύο ακόμα νοσοκομεία αναφοράς για τη γρίπη.

Πρόκειται για το «Σωτηρία» στην Αθήνα και το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής τέσσερα περιστατικά που προσήλθαν με δική τους πρωτοβουλία, δύο από τα μέλη της ομάδας τουριστών που είχαν πάει στο Μεξικό.


«Τα περιστατικά αυτά έχουν ελεγχθεί και είναι απλή εποχιακή γρίπη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζονται ακατάπαυστα η έρευνα και η ιχνηλάτηση από τα Κέντρα Αναφοράς Νοσοκομείων υπό την εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.

Εξάλλου, μία διασκάλα απέχει από τα καθήκοντά της από το σχολείο του Δήμου Μεσσάτιδας Αχαΐας, προληπτικά λόγω του ότι επέστρεψε από το Μεξικό. Η ίδια ζήτησε μόνη της να απομακρυνθεί λίγες ημέρες, χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα κρούσμα της γρίπης.

Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (210-5212.054 και 210-5222.339) καλούνται να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

* Εν τω μεταξύ, στο στάδιο της ανάρρωσης βρίσκονται οι δύο μαθητές ελληνικής καταγωγής που φοιτούν σε σχολείο της Νέας Υόρκης, όπου παρουσιάστηκαν ύποπτα κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ τα δύο παιδιά παραμένουν στο σπίτι τους, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.