Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

















Συνεχίζεται η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα τη Μ.Παρασκευή. Επί ποδός βρίσκεται η τροχαία για τη διευκόλυνση των οδηγών, που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λόγω έργων.

Η κίνηση είναι αυξημένη και στα δύο βασικά εθνικά δίκτυα, καθώς και στους υπόλοιπους εθνικούς δρόμους. Στις 12.30 η «ουρά» των αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας έφτανε τα 5 χιλιόμετρα.

Προβλήματα εντοπίζονταν στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας, όπου η «ουρά» κατά διαστήματα έφτανε και τα επτά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα η διέλευση των αυτοκινήτων να αφήνεται ελεύθερη για μικρά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διευκολύνονται οι εκδρομείς.

Το ίδιο γίνεται και στα διόδια της Ελευσίνας και στα άλλα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον κόμβο Αμφιλοχίας, όπου υπάρχει ανάσχεση μήκους έξι χιλιομέτρων. Αντίστοιχα αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση των οχημάτων και στα Τέμπη, όπου όμως, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, τη Μ.Πέμπτη εγκατέλειψαν την Αθήνα 102.000 αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο και άλλα 76.000 προς Λαμία.

Η χθεσινή έξοδος υπολογίζεται κατά περίπου 4% αυξημένη σε σχέση με την περσινή Μεγάλη Πέμπτη, κατά την οποία από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει 110.000 αυτοκίνητα και από τα διόδια Αφιδνών, 60.000. Η τροχαία παραμένει σε πλήρη επιφυλακή σε όλο το εθνικό δίκτυο για τη διευκόλυνση των οδηγών και τη πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μ.Παρασκευή (από τις 06:00 ώς τις 16:00) απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου των αστικών κέντρων.

Η απαγόρευση θα ισχύσει και τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα από τις 3 το μεσημέρι ώς τις 10 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.