Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ






























«Η Βουλή των Ελλήνων εψήφισε. Οι βουλευτές έκαναν το καθήκον τους, ψηφίζοντας κατά συνείδηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Εμείς σεβόμαστε φυσικά την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών, όπως σεβόμαστε πάντα τη θεσμική λειτουργία της Βουλής» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή αποτελεί μία ήττα για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του και δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Λευκά και παρόντες η ΝΔ δεν τόλμησε. Λευκά και παρόντες και οι 'Πόντιοι Πιλάτοι' σταύρωσαν τη διαφάνεια. Όταν σε τέτοιες κομβικές στιγμές, 'μπάζουν' κάποιες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, η υπεράσπιση της λαϊκής συνείδησης αδυνατεί. Ο ΛΑΟΣ με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας τίμησε εν τοις πράγμασι τη δέσμευσή του για την παραπομπή της υπόθεσης στον φυσικό της δικαστή» ανακοίνωσε ο ΛΑΟΣ.


Νωρίτερα, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση στην Ολομέλεια, είχε απευθύνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνεις: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είμαι έτοιμος για όλα, ζητώ μόνο δικαιοσύνη».


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις εισηγήσεις αυτές απέρριψε επί της ουσίας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας ότι «δεν φταιει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά ο τρόπος που εφαρμόζεται και η ευθύνη που δεν αναλαμβάνεται».