Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

EKRHTΚΤΙΚΕΣ διαστάσεις προσλαμβάνει το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων στη Βρετανία με την Daily Telegraph να αποκαλύπτει ότι εννέα υπουργοί πλήρωσαν με χρήματα των φορολογούμενων προσωπικές λογιστικές τους υποθέσεις. Σε δεινή θέση ο Γκόρντον Μπράουν, δυναμώνουν οι φωνές για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η πολιτική ζωή στη Βρετανία στροβιλίζεται εδώ και ημέρες γύρω από το σκάνδαλο των βουλευτικών εξόδων που έφερε στο φως η Daily Telegraph, παραλαμβάνοντας τα στοιχεία-φωτιά από πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων που πρόσκειται στους Τόρις.
Η εφημερίδα συνεχίζει το μπαράζ αποκαλύψεων, τα σύννεφα πυκώνουν πάνω από Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και τα τρίτα των Βρετανών να ζητούν από τον Γκόρντον Μπράουν πρόωρες εκλογές.

Μέσα από τις σελίδες της Daily Telegraph έχουν έλθει στο φως επιβαρυντικά στοιχεία για περισσότερους από 200 βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων οδηγήθηκε σε παραίτηση, ένας υπουργός της κυβέρνησης Μπράουν αποχώρησε, δύο βουλευτές αποπέμφθηκαν από το κόμμα και τέσσερις άλλοι δήλωσαν ότι θα κατέλθουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις συνεχείς αποκαλύψεις και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Με τους επικριτές του μπαράζ αποκαλύψεων συντάχθηκε και η εφημερίδα Independent, αναφέροντας ότι κινδυνεύει να διαβρωθεί η δημοκρατία