Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ...

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Απωλέσθηκε η περίπτωση να είναι καταστροφική η χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος από το βήμα του συνεδρίου του Economist και υπογράμμισε ότι η ελληνική τουριστική ηγεσία λειτούργησε με τρόπο μεθοδικό για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα λειτουργώντας για πρώτη φορά ως επιχείρηση, όπως είπε ο υπουργός, ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τους μεγάλους Τουρ Οπερέϊτορς και διασφαλίστηκε ο επαρκής αριθμός πτήσεων τσάρτερ προς την Ελλάδα προκειμένου να εισρεύσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Τη στιγμή που το πρώτο τρίμηνο οι κρατήσεις προϊδέαζαν αρνητικά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, το Μάιο η εικόνα έχει αλλάξει άρδην και ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε επίσης ότι εβδομάδα με την εβδομάδα η Ελλάδα ανεβαίνει και ένα σκαλί, σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις.

Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος αναφερόμενος στις επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για αυτές και τόνισε ότι η ίδρυση του υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό της Ελλάδας με την Τουρκία στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Μαρκόπουλος ανάφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πιο φτηνή χώρα από τη γείτονα χώρα μέχρις ότου αυτή να γίνει μέλος της ΕΕ, ενώ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας υπάρχει διαφοροποίηση στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει στον υποψήφιο τουρίστα.