Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ

























Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Mega, και απαντώντας για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του, ούτε στους σχεδιασμούς του, τόνισε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πάταξη τη φοροδιαφυγής και περιστολή της σπατάλης, αλλά, όπως πρόσθεσε, «αυτά ισχύουν με τα δεδομένα τα σημερινά δεδομένα» και «μπορεί αυτή η ανάγκη να προκύψει». «Εάν σε δύο-τρεις-πέντε μήνες δούμε ότι οι συνθήκες αλλάζουν θα συζητήσουμε και για φορολογικά έσοδα», σημείωσε.

Για την αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα και συνθηματολογίες άνευ περιεχομένου» όσα λέγονται για κάλπες-δημοψήφισμα και παρατήρησε ότι ναι μεν οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές, αλλά επειδή δεν εκλέγεται πρωθυπουργός και κυβέρνηση είναι φυσικό, όπως είπε, να παρατηρείται χαλαρότερη ψήφος.

Ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το ενδεχόμενο ήττας της ΝΔ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πηγαίνω για τη νίκη» και πρόσθεσε ότι το οποίο αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί. Τόνισε πάντως ότι «την επόμενη μέρα υπάρχει κυβέρνηση» και, σε κάθε περίπτωση, «τα μηνύματα των πολιτών θα ληφθούν υπόψη».

ΦΩΤΟ EUROKINISI