Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ ΤΑ ΜΕΑΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ





















































Συμπλοκές και επεισόδια τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Κατερίνη μεταξύ φιλάθλων του Άρη και του ΠΑΟΚ



Πρωτοφανή για την Κατερίνη επεισόδια σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην οδό Π.Βαρδάκα στο κέντρο της πόλης, με πρωταγωνιστές φιλάθλους του Άρη και του ΠΑΟΚ που μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης την ευρύτερη περιοχή.

Η συμπλοκή
Περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα περισσότεροι από 250 φίλαθλοι του Άρη που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν μόνο από την Κατερίνη αλλά και από τους γύρω νομούς, Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη έφτασαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΟΚ στην οδό Π.Βαρδάκα όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μόνον 50 φίλαθλοι. Η συμπλοκή στο διάστημα μεταξύ 12 με 1 τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου με τους νεαρούς να πετούν στα καταστήματα και στα αυτοκίνητα ο,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Το "νέο" μαθευτηκε γρήγορα και ντόπιοι ΠΑΟΚτσήδες έσπευσαν να "βοηθήσουν" τους οπαδους του Συνδέσμου στη Π.ΒΑΡΔΑΚΑ...
ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ, κυνηγητο, καταστροφεσ, ξήλο, συνθήματα, είχαν δημιουργήση μια εκρηκτικη μεταμεσονυχτια ατμόσφαιρα, ενώ απο τα παρακείμενα κλαμπ, όλοσ ο κόσμοσ είχε ...μεταφερθεί εκατερωθεν του δρόμου και παρακολουθούσαν αγανακτησμένοι...
ατμόσφαιρα
Κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια, μπουκάλια μπύρας και άλλα αντικείμενα εκτοξεύονταν και από τις δυο μεριές συνθέτοντας κυριολεκτικά ένα σκηνικό πρωτοφανές για την Κατερίνη.
Ο δρόμος αποκλείστηκε, η κίνηση διακόπηκε ενώ άμεσα έφτασε δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και της Ομάδας Πρόληψης Κατά της Εγκληματικότητας που παρέμενε όμως κυριολεκτικά ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά στη γενικευμένη σύρραξη.

Σχεδόν μια ώρα αργότερα έφτασε διμοιρία υποστήριξης που όμως δεν πρόλαβε τα γενικευμένα επεισόδια και κυρίως τις καταστροφές που σημειώθηκαν στα καταστήματα και στα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.


Η κατάσταση εκτονώθηκε πλήρως μετά τις 2 τα ξημερώματα ενώ συνεργεία του δήμου έσπευσαν στην περιοχή για να απομακρύνουν υλικά περίπου στις 4 το πρωί.



Οι ζημίες
Από τις συμπλοκές σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας προκλήθηκαν φθορές σε προθήκες-βιτρίνες πέντε καταστημάτων, και σε 8 ΙΧ αυτοκίνητα.
Μεταφέρθηκαν επίσης όπως έγινε γνωστό στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ευτυχώς όχι σοβαρά τραυματισμένοι 10 νεαροί που έφεραν κυρίως ελαφρά τραύματα και εκδορές και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.