Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΥΡΩΠΗ..!!!

Η φινλανδική «Helsingin Sano-mat» μια -με βάση τις αναλογίες επί του πληθυσμού- από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης έγραφε ότι δεν υπάρχουν καλά ανέκδοτα για την Ε.Ε., επειδή κανείς δεν ασχολείται μαζί της. Και φιλοξενούσε και το λίγο υπερβολικό σχόλιο ενός γνωστού κωμικού της χώρας, ο οποίος υποστήριζε ότι αποφεύγει τα αστεία για το θέμα, γιατί μπορεί να βλάψουν την καριέρα του. Ισως στην επόμενη προεκλογική περίοδο το 2014 οι εγκέφαλοι των Βρυξελλών να σκεφτούν να κάνουν μια τέτοια καμπάνια, βάζοντας «παπαγαλάκια» να διαδίδουν ανέκδοτα για την Ε.Ε., έτσι ώστε να ασχοληθούμε μαζί της.

Προς το παρόν και καθώς η ώρα της κάλπης έχει ήδη έρθει σε μερικές από τις 27 χώρες, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν ίσως η χειρότερη όλων. Και δεν εννοούμε με αυτό μόνο τη σκανδαλολογία αλλά κυρίως την αναπαραγωγή παλιών και ξεφτισμένων κλισέ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το βραβείο πρωτοτυπίας θα μπορούσε λοιπόν να αποδοθεί στο Γάλλο ακροδεξιό, Φιλίπ ντε Βιλιέ, ο οποίος θεωρείται και ο πατέρας του μύθου του «Πολωνού υδραυλικού».

Το νέο του δημιούργημα ακούει στο όνομα Βούλγαρος φορτηγατζής, ο οποίος σε αντίθεση με τους Γάλλους συναδέλφους του παίρνει μόνο 700 ευρώ το μήνα, αρκείται σε τέσσερις ώρες ύπνο την ημέρα και τρώει δύο φορές την εβδομάδα.