Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

με δήλωσή του καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες



"Οι εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι μείζονος σημασίας. Αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή ασφάλεια, η παγκοσμιοποίηση και η μετανάστευση.



Οι εκλογές θα κρίνουν τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σήμερα, το 75% περίπου της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αποφασίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με το Συμβούλιο Υπουργών και έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή στις εκλογές, τόσο λιγότερο οι ψήφοι για τα ακραία κόμματα θα στρεβλώσουν το αποτέλεσμα.



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπεί τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου και τις αρχές της αλληλεγγύης και της επικουρικότητας. Οι αξίες αυτές συνιστούν την κοινή ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.



Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να δώσουμε στην ευρωπαϊκή πορεία νέα ορμή και καθοδήγηση. Καλώ συνεπώς τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα κόμματα εκείνα που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και πρεσβεύουν τις ευρωπαϊκές μας αξίες.



Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε το μέλλον της Ευρώπης και το δικό σας μέλλον στην κοινή μας ήπειρο. Χρησιμοποιείστε την ψήφο σας για να επιλέξετε την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιθυμείτε να έχετε. Ψηφίστε! Εσείς επιλέγετε!"