Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η επιστολή Μανώλη

Σημειώνεται ότι έντονες αναταράξεις προκαλεί στο Μαξίμου ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Γ. Μανώλης, ο οποίος με επιστολή του στον πρωθυπουργό εξηγεί το σκεπτικό των δηλώσεων του για επανίδρυση της κεντροδεξιάς.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για δύο αποφάσεις του, αρνήθηκε όμως να αναφέρει ποιες είναι αυτές και διέψευσε τα περί υποψηφιότητάς του με το ΛΑΟΣ.

Στην επιστολή του ο κ. Μανώλης αφήνει αιχμές για πρόσωπα σε κυβέρνηση και κόμμα, εκφράζει τους φόβους του για την πορεία της παράταξης, ενώ αναφέρεται και σε συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος. Ο βουλευτής Αργολίδας θέτει, μάλιστα, τον εαυτό του στη διάθεση του Κώστα Καραμανλή.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, ο κ. Μανώλης με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και διαψεύδει οποιαδήποτε περίπτωση να κατέλθει υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: "Τα γνωστά παπαγαλάκια επιχειρώντας να απαξιώσουν τις πολιτικές μου θέσεις με κατηγορούν ότι θα είμαι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στο νομό Αργολίδας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ας σταματήσουν, λοιπόν, τις αθλιότητες όσοι διαρρέουν σενάρια περί συνωμοσίας. Δηλώνω, επιπλέον, ότι με τις αποφάσεις μου, για τις οποίες έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δεν τίθεται κανένα θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης".

Ο κ. Μανώλης, αρνήθηκε να αναφέρει ποιες είναι οι αποφάσεις του για τις οποίες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, παραπέμποντας στο Μαξίμου για την δημοσιοποίησή τους ή μη. Μετά και τις δηλώσει αυτές είναι πλέον εμφανές ότι ο βουλευτής Αργολίδας δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, παρά τις όποιες πιέσεις που του ασκούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανώλης μίλησε για συγχώνευση ΝΔ και ΛΑΟΣ σε ένα νέο πολιτικό φορέα της κεντροδεξιάς, στον οποίο θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Η Ρηγίλλης αποδοκίμασε τις απόψεις του βουλευτή, σχολιάζοντας ότι πολλοί ήρθαν και έφυγαν, αλλά η ΝΔ αντέχει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές τοποθετήσεις βουλευτών.

Ερωτηθείς ο κ. Γ. Καρατζαφέρης για ό,τι ακούγεται στην Νέα Δημοκρατία απήντησε: "Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον διάλογο που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της ΝΔ. Πέραν αυτού, ουδέν".