Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ...ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στον καθιερωμένο χώρο στην περιοχή της Ανδρομάχης, η 25η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης.
Περίπου 200 εκθέτες παίρνουν μέρος φέτος στο πανηγύρι, εκθέτοντας τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση μουσικοχορευτικών παραστάσεων από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου, ενώ παραδοσιακά ηχοχρώματα θα παρουσιάσει και το μουσικό σχήμα «Παρολύμπιοι» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Σε δήλωσή του, με αφορμή την έναρξη της Εμποροπανήγυρης, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει μεταξύ άλλων:
«O λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ζωής και μας προσκαλεί σε μια μεγάλη γιορτή ηθών, εθίμων, παραδόσεων, αλλά και αγορών για όλες τις ηλικίες.
Αυτό που κρατά ζωντανό το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια είναι η ταύτισή του με την ιστορία της πόλης, με τους κατοίκους όλων των ηλικιών, με τον εμπορικό του κόσμο.
Παραδοσιακά στην Εμποροπανήγυρη η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ζωντάνια, το μεράκι και η αισιοδοξία των συμμετεχόντων πλημμυρίζει την τοπική κοινωνία και συνθέτει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης και ευρύτερης προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.
Ανάλογες εικόνες σχεδόν αναλλοίωτες στο χρόνο, ζωντανεύουν και φέτος στο πανηγύρι δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς».
Η 25η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
πηγή:Πολιτεία