Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ANTIΠΑΡΑΘΕΣΗ

Αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης έγιναν οι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, αλλά χωρίς βάση, όπως αποδείχθηκε τελικά. Μια δήλωση που «χρεώθηκε» στην Λούκα Κατσέλη, αλλά στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ, προκάλεσε την εσπευσμένη αντίδραση του Γ.Κουμουτσάκου, ο οποίος κατέληξε να δέχεται πίσω τα βέλη από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, τα πυρά του εκπροσώπου της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Λούκας Κατσέλη μιας ανακοίνωσης που χαρακτηρίζει τις συλλήψεις των τεσσάρων κατηγορουμένων για τρομοκρατία «προεκλογικό τρικ» της ΝΔ.
Η κ. Κατσέλη έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για δήλωσή της, αλλά για έργο χάκερ, και κατηγόρησε τον κ. Κουμουτσάκο ότι έσπευσε να «αξιοποιήσει» την υποτιθέμενη δήλωση.
Όλα άρχισαν όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Κουμουτσάκος εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε: «Ο εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εμφανής. Είναι γνωστό. Ο πανικός είναι κακός, πολύ κακός σύμβουλος.
»Αυτό αποδεικνύει η δήλωση της κ. Κατσέλη για τη σύλληψη της τρομοκρατικής οργάνωσης 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'. Σας διαβάζω:

»'Θα ήθελα να τονίσω ότι όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα επιτρέψω σε κανένα δημοσιογράφο ή μη, για πολιτικές σκοπιμότητες να καταστρέψει το μέλλον εικοσάχρονων παιδιών. Είναι προφανές ότι πρόκειται για προεκλογικό τρικ της ΝΔ, πάνε να μετατρέψουν 20αχρονα παιδιά σε αδίστακτους τρομοκράτες!'
» Ας κρίνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Παπανδρέου οφείλει τώρα να πάρει θέση».

Η Λούκα Κατσέλη απάντησε με την εξής δήλωση: «Χθες, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το ηλεκτρονικό αρχείο του πολιτικού μου γραφείου. Οι άγνωστοι «χάκερς», αφού κατέστρεψαν το αρχείο, ανήρτησαν, την ίδια χρονική στιγμή, στην προσωπική μου ιστοσελίδα, υποτιθέμενη δήλωσή μου σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.
» Βεβαίως, ουδέποτε έκανα τέτοια δήλωση. Έχω υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων και κατήγγειλα αμέσως το γεγονός στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο και διερευνά την υπόθεση.
» Τέτοιες ενέργειες, 6 ημέρες πριν τις εκλογές, πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Λυπάμαι, που ο κ. Κουμουτσάκος έσπευσε να αξιοποιήσει την υποτιθέμενη δήλωση, η οποία, προδήλως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εκφράζει ούτε εμένα, ούτε άλλο πολιτικό».



Σχόλιο του ΚΚΕ



«Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις πρόσφατες συλλήψεις είναι αποπροσανατολιστική και εντάσσεται στον μεταξύ τους καβγά για την κυβερνητική καρέκλα.
» Το κύριο, το οποίο και οι δύο αποκρύπτουν, είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν συλλαμβάνονται οι υψηλά ιστάμενοι εγκέφαλοι διαφόρων οργανώσεων, που προβοκατόρικα χρησιμοποιούν δήθεν επαναστατικά συνθήματα. Εκείνο το οποίο επίσης αποκρύπτουν και οι δύο, είναι οι διασυνδέσεις διαφόρων τέτοιων οργανώσεων με μυστικές υπηρεσίες. Και τελικά ότι αξιοποιούνται για τη λήψη νέων μέτρων καταστολής.
» Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν και από αυτό το γεγονός συμπεράσματα, για την ταύτιση της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και να τους πληρώσουν στην κάλπη, όπως τους αξίζει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ in.gr