Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι «τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση θα την πετύχουμε, έχοντας ακριβώς πει την αλήθεια και έχοντας καλέσει τους φίλους και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν στο δίλημμα ΄΄μπροστά ή πίσω ΄΄».

Σχετικά με τα ψηφοδέλτια ανέφερε ότι η ευθύνη της «ανήκει στα αρμόδια όργανα του κόμματος και βεβαίως στον ίδιο τον πρόεδρο», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων αν πιστεύει ότι μετά την αποχώρηση του κ. Βουλγαράκη, και άλλοι που έχουν μπλεχτεί τα ονόματά τους στα σκάνδαλα θα πρέπει να αποχωρήσουν;

«Το είπα και με αφορμή τον κ. Λιάπη, θα το πω και με αφορμή τον κ. Βουλγαράκη. Ο καθένας στην πολιτική αυτοπροσδιορίζεται, δηλαδή είναι υπεύθυνος και για τις πράξεις του και για τις επιλογές του», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Από ΄κει κι έπειτα, ήταν επιλογή του κ. Βουλγαράκη να μην προσέλθει αυτή τη φορά στη μάχη. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει καθοριστικά για μια ήρεμη προεκλογική περίοδο από τη στιγμή που αφαιρεί από το ΠΑΣΟΚ κάποια επιχειρήματα, τα οποία ενδεχομένως να τα χρησιμοποιούσε για να μπορέσει να φέρει σε δύσκολη θέση την παράταξη».

«Τους μεγάλους ηγέτες τους χαρακτηρίζουν οι μεγάλες αποφάσεις, τις οποίες παίρνουν είτε έχουν ρίσκο είτε όχι. Και θυμηθείτε ότι ο Καραμανλής θα διαψεύσει πολλές από τις Κασσάνδρες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου.

Σε ερώτηση, εάν μετά τον Βουλγαράκη, πρέπει να μην είναι υποψήφιοι και άλλοι σε αυτές τις εκλογές, απάντησε: «Εν ώρα μάχης εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα. Ξέρω ότι εν ώρα μάχης πρέπει να λες λίγα, να σηκώσεις τα μανίκια σου και να αγωνίζεσαι. Όταν έρθει η ώρα, εκεί που πρέπει, στα όργανα του κόμματος, θα πω την άποψή μου για πολλά πράγματα».