Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ




«Ο κ. Καραμανλής κάνει πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου» δήλωσε από την Κατερίνη ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Είπε ότι η διαφορά του ΛΑΟΣ από τα άλλα κόμματα είναι ότι «δεν τον κληρονομήσαμε, αλλά τον χτίσαμε», τονίζοντας ότι το κόμμα χρειάζεται 15 βουλευτές για να γίνει πιο αποτελεσματικό.



Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να ελέγξουν τα «φοβικά τους σύνδρομα» απέναντι στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να φοβούνται τον δημοσιογραφικό έλεγχο.



«Ο λόγος που θέλουν και ένα δεύτερο ντιμπέιτ αμέσως μετά το πρώτο, είναι για να 'κουκουλώσουν' τα συμπεράσματα του ντιμπέιτ που θα έχει προηγηθεί» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.



Ο ίδιος τόνισε ότι επιθυμεί δύο ερωτήσεις εφ' όλης της ύλης από κάθε δημοσιογράφο και πρόσθεσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα λάβει μέρος στο ντιμπέιτ, εάν δεν αλλάξουν οι όροι και συμπλήρωσε ότι εάν τελικά πάει θα πάει για να το καταγγείλει.



Σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές δεν έχει γίνει συζήτηση για τα μεγάλα εθνικά θέματα.



Αναφέρθηκε επίσης στην οικονομία, λέγοντας ότι κάθε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα «προσπαθεί να παραπλανήσει με γενικολογίες τον ελληνικό λαό, χωρίς να αναφέρεται σε ουσιαστικές λύσεις για το πώς θα ελεγχθεί η σημερινή δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία».



Είπε μάλιστα ότι η πρότασή του για εισροή χρήματος, αποσκοπεί, στο «να σωθεί η πατρίδα και μόνο», όπως τόνισε. «Εξυπακούεται ότι δεν θα δεχτούμε χρήματα από προϊόντα εγκλήματος, όπως ναρκωτικά κλπ.» πρόσθεσε.



Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο ΛΑΟΣ χρειάζεται τουλάχιστον 15 βουλευτές, για να γίνει η παρουσία του κόμματος στη Βουλή πιο αποτελεσματική.



Δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής κάνει πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου, «μια που ο κ. Παπανδρέου δεν έχει μόνος του την δύναμη που χρειάζεται να σηκώσει το κόμμα του στην αυτοδυναμία» και συμπλήρωσε ότι ο ΛΑΟΣ θα είναι το κόμμα που θα μπορέσει να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη τον εκλογών.



Αναφέρθηκε επίσης στα εσωτερικά της ΝΔ, λέγοντας ότι ανησυχεί για το μέλλον της παράταξης.



Τελειώνοντας την ομιλία του, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η διαφορά του ΛΑΟΣ από τα άλλα κόμματα είναι ότι «δεν το κληρονομήσαμε, αλλά το χτίσαμε».



Στη συνέχεια, ο κ. Καρατζαφέρης επισκέφτηκε τη Λάρισα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι είναι πιθανό να έχουμε εκ νέου εκλογές και πριν τον Μάρτιο.



Σε ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η ΝΔ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και ότι το κόμμα του είναι εκείνο που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να αποδυναμώσει.



«Οι δυο επίδοξοι Πρωθυπουργοί, και ο απερχόμενος και ο ενδεχόμενος, παρουσιάζουν μερικά κοινά γνωρίσματα. Δεν έχουν πληρώσει ποτέ ενοίκιο στη ζωή τους. Δεν έχουν νοιώσει ποτέ την αγωνία, για μια επιταγή ή ένα γραμμάτιο που κοντεύει να λήξει και δεν έχουν πληρώσει ποτέ για ΙΚΑ ή άλλες εισφορές. Σε αντίθεση εμείς, χτίσαμε ότι έχουμε, μόνοι μας, με πόνο και αγωνία. Σήμερα είμαστε νοικοκυραίοι και δεν χρωστάμε πουθενά» είπε.



«Ενώ λοιπόν εμείς δείχνουμε την ευαισθησία μας σε πολλά θέματα, η ευαισθησία του κ. Καραμανλή περιορίζεται μόνο στον Σουφλιά και την Ντόρα. Το χειρότερο πράγμα για έναν ηγέτη, είναι να χτυπάει τον αδύνατο και να υποτάσσεται στον ισχυρό» πρόσθεσε.



Newsroom ΔΟΛ