Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ


Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα το λαμπρό ιστορικό ορόσημο που μεταφέρει στο χρόνο διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας και μας καλεί σε μία διαρκή επαγρύπνηση. Οι πρόγονοί μας υπερασπίστηκαν με θάρρος την πατρίδα, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι να ζούμε σε αυτή τη χώρα που κληρονομήσαμε και να λειτουργούμε ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις νέες προκλήσεις των καιρών.

Το έπος του ΄40 μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα. Το δρόμο της εθνικής συνεννόησης και της διάσωσης όλων εκείνων των υψηλών αξιών που αποτελούν τον πνευματικό και ηθικό πολιτισμό του ανθρώπου. Διατηρώντας στη μνήμη μας τους αγώνες των προγόνων μας αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στις Ελληνίδες και στους Έλληνες που θυσιάστηκαν και προσέφεραν στη χώρα μας την ανεξαρτησία και ελευθερία της.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί μια ευκαιρία να αναζωογονήσουμε τις γνώσεις μας αλλά και να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. Μια ευκαιρία να αναλογιστούμε την πορεία τους έθνους μας μέσα στους αιώνες και να προβληματιστούμε για το μέλλον του. Μια ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για αξίες και ιδανικά, για λεβεντιά και τόλμη, για το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής που υπάρχει και διατηρείται άθικτο μέσα σε όλους τους Έλληνες.

Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε και εμείς, υψώνοντας το ανάστημά μας και διοχετεύοντας την ανεξάντλητη δύναμη της ελληνικής ψυχής στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία της πατρίδας μας, ώστε να ανακτήσει τη λάμψη και τη δόξα που της αξίζει.