Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Τελετή Αφής στην Ολυμπία



   Aνάβει σήμερα στην Ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Βανκούβερ 2010". Η τελετή αρχίζει στις 12:00 και θα πραγματοποιηθεί στο Ναό της Ηρας και στο Αρχαίο Στάδιο, ακολουθώντας το τελετουργικό που τηρείται για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Την τελετή θα παρακολουθήσουν πολλές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ειδικά για το λόγο αυτό θα έρθει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, τον οποίο θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

    Τον Καναδά θα εκπροσωπήσει ο εκτελεστικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής "Βανκούβερ 2010", Τζον Φούρλονγκ.

    Με απόλυτη επιτυχία και κάτω από θαυμάσιες καιρικές συνθήκες έγινε χθες η επίσημη πρόβα της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Βανκούβερ 2010".

    Την επίσημη πρόβα, που παραδοσιακά είναι ανοικτή για το κοινό, παρακολούθησαν εκατοντάδες Ελληνες και ξένοι θεατές.

    Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Δημητριάδης αναλαμβάνει το ρόλο του πρώτου λαμπαδηδρόμου. Ο ίδιος ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας και το 1998 για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο. Εν όψει της τελετή Αφής της Φλόγας για το Βανκούβερ δήλωσε: «Δεν παύει να είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Τα συναισθήματα που με κατακλύζουν είναι τόσο έντονα που με αναγκάζουν να νιώθω μοναδικός. Οπωσδήποτε είναι μια μεγάλη τιμή να γνωρίζω ότι από εμένα θα ξεκινήσει μία ατέλειωτη σειρά ανθρώπων που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μέχρι την πόλη του Βανκούβερ».