Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

10 κρούσματα νέας γρίπης στην Πιερία






* Το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε σε μια 16χρονη
* Η κοπέλα νοσηλεύεται κατ’ οίκον λόγω έλλειψης μονάδας εντατικής θεραπείας στο παλιό νοσοκομείο

Δέκα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης μετρά επίσημα και μέχρι στιγμής η Πιερία μετά την εμφάνιση της νόσου. Συγκεκριμένα, πριν από έναν περίπου μήνα καταγράφτηκαν αρχικά 5 – 6 περιστατικά, πρόκειται για δυο παιδάκια και δυο τρεις ενήλικους, ενώ τέσσερα περιστατικά καταγράφτηκαν στη συνέχεια.
Μια 16χρονη, θύμα της νέας γρίπης
Το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε σε ένα κορίτσι 16 ετών το οποίο, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσειs του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Δ. Παπαδημόπουλου, «για άλλους λόγους εισήχθη στη χειρουργική, εκρίθη όμως από τα κλινικά κριτήρια και τις ενδείξεις που είχαν οι γιατροί μας ότι θα έπρεπε να της πάρουμε και φαρυγγικό επίχρισμα.
Βγήκε κι αυτό το επίχρισμα θετικό, ενημερώθηκε η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πιερίας, ενημερώθηκε το σχολείο της, ενημερώθηκαν οι γονείς και το άμεσο περιβάλλον της και βέβαια σήμερα είναι στο σπίτι της, είναι σε κατ’ οίκον νοσηλεία».
Ανέρρωσε πλήρως μια 6χρονη
Ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη περιστατικό: «Ήταν ένα κοριτσάκι έξι χρονών, το οποίο ανέρρωσε πλήρως και πήγε στο σπίτι. Έχει φύγει εδώ και δέκα μέρες για το σπίτι». Εξήγησε δε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που θα έπρεπε να γίνει νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, είπε όμως ότι δεν υπάρχει σήμερα στο νέο νοσοκομείο ούτε μία μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ετοιμότητα από 27/4/2009
Ο κ. διοικητής είπε ότι το νοσοκομείο Κατερίνης είναι από τις 27 Απριλίου 2009 σε ετοιμότητα, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και προστασία των Πιεριέων και των επισκεπτών του νομού από τη νέα γρίπη. Ο κ. Παπαδημόπουλος εκτίμησε ότι αυτός ο στόχος της πρόληψης και προστασίας των πολιτών μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση: «Βέβαια όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.


αναρτηθηκε απο εφημεριδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ της ΠΙΕΡΙΑΣ http://www.imerisiatispierias.gr/