Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Κατάργηση όλων των διοδίων


Τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την παραχώρηση των οδικών αξόνων σε ιδιώτες που έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή πρόσθετων φόρων μέσω των διοδίων επανέλαβε ο Γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ, Παναγιώτης Σαββίδης. Από τις αναφορές του Γραμματέα δεν έλειψαν και οι βολές προς την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου, την οποία κατηγόρησε ότι «εξαντλεί τις δράσεις της με διαβουλεύσεις, συναντήσεις και δημόσιες σχέσεις».

«Το ΚΚΕ αγωνίζεται όχι μόνο για την ακύρωση της κατασκευής νέων διοδίων, αλλά για την κατάργησή τους σε όλο το Εθνικό Οδικό δίκτυο», είπε ο κ. Σαββίδης, υποστηρίζοντας ότι τα μεγάλα έργα ιεραρχούνται και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες τις πλουτοκρατίας «για αυτό έργα όπως η αντισεισμική θωράκιση και τα αντιπλημμυρικά, δεν είναι στον προσανατολισμό της κυρίαρχης πολιτικής».
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις πολιτευτών και βουλευτών του Πα.Σο.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας για τα διόδια του Αιγινίου, έκανε λόγο για «όψιμες» και «υποκριτικές» αντιδράσεις. «Το Πα.Σο.Κ. και η Νέα Δημοκρατία, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και υψώνουν αγωνιστικές κορώνες ενάντια στην κατασκευή των διοδίων, όμως δεν λένε στο λαό ότι αυτοί και τα κόμματά τους έβαλαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους για το ξεπούλημα των δρόμων», είπε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας.
Αναφερόμενος στο ρόλο της Επιτροπής Αγώνας ενάντια στα διόδια του Αιγινίου, υποστήριξε πως αντί να αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες, εξαντλεί τη δράση της με διαβουλεύσεις, συναντήσεις και δημόσιες σχέσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο εκείνους που πραγματικά ευθύνονται.
«Αυτοί οι αγώνες δεν έχουν δυναμική και προοπτική» είπε ο κ. Σαββίδης, σημειώνοντας ότι ο αγώνας πρέπει «να γίνει υπόθεση» των εργαζομένων του νομού, πρωτοστατώντας σ’ αυτόν εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και επιτροπές κατοίκων. «Πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά παλλαϊκού κινήματος» είπε χαρακτηριστικά, ώστε να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες του Πα.Σο.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας και εν τέλει αυτές οι πολιτικές να καταδικαστούν.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ eptanews.gr