Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ντόρα Μπακογιάννη: Ήμουν πάντα στη Νέα Δημοκρατία





Κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην ΕΠΤΑ, μιλάει για την επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και για αυτήν καθ’ αυτήν την αναμέτρηση, χαρακτηρίζοντας την αμιγώς πολιτική.


Η εκλογική αναμέτρηση της 29ης Νοεμβρίου, θα κρίνει αν η Νέα Δημοκρατία θα είναι κόμμα εξουσίας ή αν θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας, αναφέρει η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, θέτοντας όρους καθαρά πολιτικούς για την επιλογή του επόμενου προέδρου.


Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλάει για τη διεύρυνση του κόμματος, επιμένοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι και προς τα δεξιά, αλλά και προς το κέντρο, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους και όχι για να εξυπηρετήσει ευκαιριακές συμμαχίες προσώπων.


Η υποψήφια πρόεδρος, κάνει λόγο για ορατές διαφορές της δικής της πρότασης σε σχέση με εκείνη του βασικού της αντιπάλου την οποία χαρακτηρίζει ως «πρόταση περιχαράκωσης», επισημαίνοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι, ποιος προτείνει, τι.


Η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέρεται στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την ΠΓΔΜ, εμμένοντας στην «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Κ. Καραμανλής και η οποία οδήγησε «στη μεγάλη εθνική νίκη του Βουκουρεστίου». Η πρώην υπουργός, αφήνει αιχμές για τον βασικό αντίπαλό της υποστηρίζοντας οτι αποφεύγει να δώσει απάντηση στο αν είναι υπέρ ή όχι της εθνικής κόκκινης γραμμής για σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση.


Αναφερόμενη στη δική της πορεία στο κόμμα, τονίζει ότι έχει μια σταθερή πορεία αγώνων από τους οποίους δεν έλλειψε ποτέ και δεν υπέστειλε την σημαία του κόμματος, χαρακτηρίζοντας την ιδιότητα του Νεοδημοκράτη τίτλο τιμής.


Η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, θέτει τέσσερις βασικές κατευθύνσεις για την ανασυγκρότηση του κόμματος, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα σε όλους εκείνους όσους διαπραγματεύονται ρόλους στο κόμμα για την επομένη της εκλογής της…
 
eptanews.gr Ολόκληρη η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
 
ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΜΑΤΖΑ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...!!