Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΑΜΑΡΑΣ VS ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

Απάντηση στην επίθεση Μεϊμαράκη έδωσε από τα Γιάννενα ο υποψήφιος για την αρχηγία στη ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της παράταξης. Προκλήσεις δεν με αγγίζουν, δεν πτοούμαι», τόνισε και πρόσθεσε: «Μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί η αγάπη σας. Δεν πειράζει… Το ζητούμενο είναι να βγει κερδισμένη στο τέλος η Νέα Δημοκρατία».

«Ρόλος μου είναι να ενώνω, όχι να διχάζω. Να επουλώνω πληγές, όχι να τις ξύνω. Η δική τους στάση δεν με αγγίζει. Δεν πτοούμαι. Προχωράμε», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Στο κείμενο της ομιλίας που διένειμε εκ των προτέρων δεν υπήρχε αυτό το απόσπασμα, παρά μόνο μία έμμεση αναφορά στα πυρά που δέχτηκε το Σάββατο στην ΚΕ από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη. Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «σύνθεση διαχρονικών ιδεών με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες».

Στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Μεϊμαράκης φωτογράφισε τον κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Μην μας λέτε ότι δεν πρόδωσα το δάκρυ του εθνάρχη, γιατί εντολή του εθνάρχη δεν ήταν διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Αχελώος tv, κατά ορισμένους πολιτικούς σχολιαστές «κάλυψε» τον κ. Μεϊμαράκη: Είπε ότι ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε σε ιστορικά δεδομένα και δεν είναι ύβρη.