Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας κάνουμε γνωστό ότι δεχθήκαμε παράπονα από την εταιρεία ΜΕΒΓΑΛ, ότι δεν της επιτρέπεται να περάσουν τα βυτιοφόρα της συλλογής γάλακτος (γιατί είναι πάνω από 3,5 τόνους) από τον κόμβο του κλειδίου Ημαθίας ή από τον κόμβο του Κορινού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλέξουν το γάλα από τα χωριά που είναι στον οδικό άξονα Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου.

Παρακαλώ, επειδή οι επιπτώσεις ήδη είναι τεράστιες για την Πιερία, να επανεξετάσετε το ζήτημα άμεσα και να επιτραπεί η διέλευση καθημερινά σε ένα από τα τέσσερα βυτιοφόρα που κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Οι αριθμοί των βυτιοφόρων είναι: ΚΟΗ 6861, ΝΕΚ 6563, ΝΕΒ 6594, ΝΕΒ 6597.

.................................................................................................................................................................

Αξιότιμες κυρίες Γεν. Γραμματείς,

Αξιότιμοι κύριοι,



Μετά το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών και τον καθορισμό νέων Διαδρομών παρατηρούνται φαινόμενα έντονου αποκλεισμού της Πιερίας που πολλές φορές δεν αντέχουν στη λογική.
Έτσι η Τροχαία στην περιοχή της Ελασσόνας δεν επιτρέπει στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πιερίας να έλθουν στην Κατερίνη μέσω της 13ης εθνικής οδού Ελασσόνας –Κατερίνης και τους υποχρεώνουν να έλθουν στην Πιερία μέσω Κοζάνης – Βέροιας, περίπου 170 χλμ. επιπλέον. Το ίδιο αφορά και όλα τα τουριστικά πούλμαν που έρχονται στον νομό μας, καθώς και τα φορτηγά αυτοκίνητα που εδρεύουν στο Νομό μας (περίπου 750 φορτηγά που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Πιερίας) και μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς την Νότια Ελλάδα από την Κατερίνη. Επίσης επιχειρήσεις άλλων Νομών που δραστηριοποιούνται στην Πιερία π.χ. επεξεργασίας γάλακτος δεν μπορούν να έλθουν στην Δυτική Πιερία, δηλαδή στον άξονα του δρόμου Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου και πάλι λόγω αποκλεισμού από την Τροχαία στο ύψος του κόμβου του Κορινού και στον κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας, για να πάρουν το γάλα από τους κτηνοτρόφους, καθώς τα βυτιοφόρα είναι πάνω από 3,5 τόνους.
Κύριοι, αντιλαμβάνεσθε ότι με τις ρυθμίσεις που έχουν αποφασισθεί και με δεδομένο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει - πάνω από τρείς μήνες όπως ανακοινώθηκε - προκάλεσαν και θα προκαλέσουν τεράστια οικονομική καταστροφή σε όλες τις επιχειρήσεις τουριστικές ή μη στο νομό, το βάρος των οποίων δεν μπορούν να το επωμισθούν οι επιχειρηματίες και γενικά οι πολίτες Πιεριείς.
Τα παραπάνω επιβάλλουν την εκ νέου κυκλοφοριακή ρύθμιση, με γνώμονα την ασφαλή διέλευση, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την αξιοποίηση όλων των οδικών αξόνων από και προς την Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Παρακαλούμε σε επικείμενη σύσκεψη που θα αφορά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, να κληθούν και οι τοπικές πολιτειακές αρχές της Πιερίας, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν ούτε την ελάχιστη επίσημη ενημέρωση.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ