Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ο Νομάρχης είναι ΟΜΗΛΙΤΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ της Επιτροπής Των Περιφερειών



για την ένταξη Κροατίας, Π.Γ.Δ.Μ. και Τουρκίας στην Ε.Ε.



Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής των Περιφερειών για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα διεξαχθεί στη Σμύρνη από 7-8 Ιανουαρίου 2010, συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος είναι ο εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην Ε.Ε.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης 7ης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον της Σμύρνης θα γίνουν παρεμβάσεις από τα μέλη της ομάδας που θα αφορούν στα θέματα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τη δεύτερη ημέρα διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα τις δημιουργικές και καινοτομικές πόλεις και περιφέρειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Νομάρχη Πιερίας να εκλεγεί από τα μέλη της RELEX της Επιτροπής των Περιφερειών, για να συντάξει και να εισηγηθεί μιας στρατηγικής σημασίας γνωμοδότηση για την ένταξη της Κροατίας, της Π.Γ.Δ.Μ. και της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το κείμενο που θα συντάξει ο κ. Παπαστεργίου θα κατατεθεί την άνοιξη του 2010 και θα αποτυπώσει την άποψη της Επιτροπής των Περιφερειών για την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ των υποψηφίων χωρών και γειτόνων μας, με κεντρικό σημείο αναφοράς το σχετικό πακέτο Εκθέσεων για την Διεύρυνση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο.