Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

«Οι Φίλοι της Μουσικής»,

Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις (4 και 5 Ιανουαρίου) εκλήθη από τον αντιπρόεδρό του Κωνσταντίνο Πυλαρινό το ΔΣ του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», προκειμένου να επιληφθεί σειράς επειγόντων θεμάτων.




Σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του Συλλόγου, το ΔΣ προέβη στη συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων λόγω θανάτου του προέδρου του Χρήστου Δ.Λαμπράκη και του μέλους Αρντας Μαντικιάν.



Κατόπιν εισήγησης του προεδρεύοντος Κωνσταντίνου Πυλαρινού, ομόφωνα το ΔΣ επέλεξε τους κ.κ. Στάθη Ευσταθιάδη, δημοσιογράφο, και Μανώλη Σαββίδη, φιλόλογο.



Στη συνέχεια, το ΔΣ με τη νέα σύνθεση του συγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας ομόφωνα ως νέο πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» τον Κωνσταντίνο Πυλαρινό και ως αντιπρόεδρό τον επίτιμο Σύμβουλο Επικρατείας Πέτρο Χριστόφορο.



Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:



Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Πυλαρινός

Αντιπρόεδρος: Πέτρος Χριστόφορος

Γραμματέας: Ιωάννης Μαρίνος

Ταμίας: Γιώργος Αϊδίνης

Μέλη: Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, Πάνος Δημαράς, Στάθης Ευσταθιάδης, Ιωάννης Μάνος, Πωλίνα Πεταλωτή, Νίκος Πετρόπουλος, Μανώλης Σαββίδης.





Το Συμβούλιο ομόφωνα επίσης αποφάσισε να προτείνει ως μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και σε αντικατάσταση του θανόντος Χρήστου Λαμπράκη την Λένα Σαββίδη. Σχετική επιστολή θα αποσταλεί άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.



Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού πρότεινε για τη θέση του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Ιωάννη Μάνο.



* Στις 4 Ιανουαρίου συνήλθε σε ολομέλεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» και αφού συμπλήρωσε τη θέση του αποθανόντος προέδρου Χρήστου Λαμπράκη με την αδελφή του Αννα Λαμπράκη, αρχαιολόγο, προχώρησε στη συγκρότησή του σε αώμα ως εξής:



Πρόεδρος: Κων.Πυλαρινός

Αντιπρόεδρος: Αννα Λαμπράκη

Γραμματέας: Αρης Γαρουφαλής

Ταμίας: Αγγελος Δεληβοριάς

Μέλος: Γιώργος Κουρουπός



Newsroom ΔΟΛ