Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Το «γιατρό» από την Καρίτσα τίμησε ο Δήμος Δίου

Τον γνωστό οργανοπαίκτη του κλαρίνου κ. Δημήτρη Στάθη τίμησε σε ειδική εκδήλωση ο δήμος Δίου. Σίγουρα λίγοι γνωρίζουν το πραγματικό του όνομα. Ανά το πανελλήνιο είναι γνωστός ως ο «γιατρός από την Καρίτσα» εξαιτίας του γνωστού δημοτικού τραγουδιού.


Ο Δημήτρης Στάθης, δεξιοτέχνης του κλαρίνου για σαράντα και πλέον χρόνια, υπηρέτησε το δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, χορούς και εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων κλαριντζήδων της νεότερης εποχής, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς και επώνυμους οργανοπαίκτες και τραγουδιστές της δημοτικής και παραδοσιακής μουσικής.

Ο Δήμος Δίου στην προσπάθειά του να στηρίξει το δημοτικό τραγούδι και την παραδοσιακή μουσική τίμησε παρουσία του Δημάρχου, των αντιδημάρχων, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων αλλά και δεκάδων δημοτών της Καρίτσας, τον σπουδαίο και αυθεντικό οργανοπαίκτη του κλαρίνου Δημήτρη Στάθη για τη μεγάλη του προσφορά στο δημοτικό τραγούδι.

Ο Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος απονέμοντάς του την τιμητική πλακέτα είπε χαρακτηριστικά: «Oι γονείς μας, εμείς οι νεότεροι αλλά και τα παιδιά μας σήμερα, έχουν συνδέσει τις πλέον χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές με τον ήχο και τα τραγούδια από το κλαρίνο του γιατρού. Πόσοι αρραβώνες, γάμοι και γλέντια δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ίδιο και το κλαρίνο του. Ευχαριστούμε από καρδιάς το μεγάλο δικό μας μουσικό Δημήτρη Στάθη για τις ευχάριστες στιγμές που μας χάρισε με το κλαρίνο του αλλά και τη μεγάλη του προσφορά στο δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι».

Στη συνέχεια ο «γιατρός» φανερά συγκινημένος έκανε αυτό που κάνει δεκάδες χρόνια τώρα. Ανταπέδωσε με το κλαρίνο του, παίζοντας γνωστά δημοτικά τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι μας.

PIERIA-GR Τέτοιες κινήσεις από τον Γρηγόρη Παπαχρήστο δίνουν πρότυπα στους νέους. Με την έλλειψη που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ...ΘΕΜΑ! Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΙ ...ΓΙΑΤΡΕ ΓΡΗΓΟΡΗ!!!