Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Η Ζωή γράφει ...γαλάζιο γράμμα

Διόδια, ιθαγένεια αλλοδαπών, αιτήματα αγροτών, αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από τις στολές των αστυνομικών, κατάργηση παρελάσεων, stage…. Ακούγονται πολλά; Είναι! Και δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά φροντίζουν κάποιοι να περνούν απαρατήρητα. Καιρός λοιπόν να μιλήσουμε, να κάνουμε αντιπολίτευση στην ουσία της, σε μια περίοδο που η χώρα τη χρειάζεται, σε μια περίοδο λήψης σοβαρών αποφάσεων από το κυβερνών κόμμα που όμως δε βλέπουν όσο θα έπρεπε το φως της δημοσιότητας.

Έτσι, με γνώμονα πάντα την ενημέρωση των πολιτών για τα δρώμενα τόσο του τόπου όσο και της χώρας μας παρευρεθήκαμε την περασμένη Τρίτη 25/01 στη ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Χρυσικού και κ. Καραϊσκου. Καλεσμένοι στην εκπομπή ήμασταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Κατερίνης Μακρίδης Νίκος, ο αντιπρόεδρος Μπατάλας Γιώργος, η υπεύθυνη τύπου Λιακοπούλου Ζωή και η υπεύθυνη νέων τεχνολογιών Κεραμιδιώτου Χριστίνα. Και οι τέσσερις, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα περισσότερα από τα θέματα που μας απασχολούν, αν και οι δύο ώρες που είχαμε στη διάθεσή μας αποδείχτηκαν τελικά λίγες σε σχέση με τα όσα θέλαμε να αναφέρουμε. Στη διάρκεια της εκπομπής μιλήσαμε μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης και με εκπρόσωπο των αγροτών, όπου και στηρίξαμε τον αγώνα και τα αιτήματά τους, μολονότι διαφωνούμε με τον τρόπο έκφρασης που επέλεξαν. Χαρακτηριστική ήταν και η αντίδραση του προέδρου μας, Νίκου Μακρίδη ως προς το ζήτημα της κατάργησης των παρελάσεων, ιδέα την οποία θεώρησε όπως είπε προσβλητική για τον ελληνικό λαό, άποψη την οποία στηρίζουμε αδιαπραγμάτευτα και οι υπόλοιποι. Συζήτηση έγινε ακόμα και για τα προγράμματα stage στο δημόσιο τομέα, ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση Πασόκ φέρεται άκρως εκδικητικά, αναγκάζοντας με τον τρόπο της τους νέους σε παραίτηση. Η θέση μας και σε αυτό τον τομέα ήταν ξεκάθαρη, στηρίζοντας τα παιδιά των stage και παροτρύνοντάς τα να μην προσφύγουν σε παραίτηση αλλά να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη νομική βοήθεια που παρέχει ο πρόεδρος του κόμματός μας κ. Αντώνης Σαμαράς.
Γενικά στην εκπομπή αναφερθήκαμε σε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας, θέσαμε ξεκάθαρες απόψεις, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ως νέοι και δη ως Οννεδίτες οφείλουμε να είμαστε ενεργοί, δραστήριοι, να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να μην αφήνουμε καταστάσεις να περνούν απαρατήρητες και να φτάσουν σε εμάς ως δεδομένα προτετελεσμένων γεγονότων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Χρυσικό και τον κ. Καραϊσκο που μας έδωσαν το λόγο στην εκπομπή τους και γιατί όχι, ίσως αυτό σύντομα μας γίνει και συνήθεια…

Με εκτίμηση,
Ζωή Α. Λιακοπούλου-
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
ΟΝΝΕΔ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

PIERIA-GR Μπράβο Ζωίτσα, ωραία ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ, μακάρι στα μεγάλα αυτά θέματα δίπλα, να βάζατε και το θέμα της συννένωσης των πολλών ΟΝΝΕΔ Πιερίας... Γιατί μ αυτά σας τα καμώματα, ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, δεν ξέρω αν το είδες όταν πήγες στην Παραλία, αλλά μαζί σας γελούν ακόμα κι οι ...ρέγγες!!!