Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ -Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού του καιρού της εβδομάδας, διατηρώντας το χειμωνιάτικο σκηνικό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.




Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.



Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.



Την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια στα ορεινά και πιθανώς καταιγίδες στα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα.



Στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.



Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί την Τετάρτη. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και νότια.



Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.



Newsroom ΔΟΛ