Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τοποθέτηση του βουλευτή Κ.Κουκοδήμου ΓΙΑ τους Μεσογειακούς Αγώνες

Τοποθέτηση του βουλευτή Κ.Κουκοδήμου σε επερώτηση που κατατέθηκε από τη Ν.Δ. για την καθυστέρηση των έργων που αφορούν τους Μεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο








Το θέμα της καθυστέρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων παρεμβάσεων και έργων υποδομής για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο απασχόλησε τη Βουλή των Ελλήνων μετά από επερώτηση που κατέθεσαν ο Τομεάρχης Αθλητισμού Κ.Κουκοδήμος και βουλευτές της Ν.Δ.

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή ο κ. Κουκοδήμος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αθλητικής διοργάνωσης, στην ανάγκη υποστήριξης των αθλητών που συμμετέχουν σε αυτή αλλά κύρια στη στήριξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας αλλά και της Πιερίας που λόγω των Τεμπών πληρώνουν το κόστος οικονομικό-κοινωνικό και τουριστικό επίπεδο.

Ο κ. Κουκοδήμος στην τοποθέτησή του στη Βουλή επεσήμανε μεταξύ άλλων: « Κύριε Πρόεδρε, ο ομιλών επί δεκαέξι χρόνια μέλος της Εθνικής Ομάδας μετείχε τέσσερις φορές σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Θέλω να διαβεβαιώσω το Σώμα ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα, οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση.

Όπως είπε πριν, ο συνάδελφος, είναι μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν περίπου επτάμιση χιλιάδες αθλητές. Είναι μια διοργάνωση η οποία μαζί με τους φορείς οι οποίοι συμμετέχουν, προπονητές, παράγοντες αλλά και όσους θα παρακολουθήσουν τους αγώνες ξεπερνάνε σε αριθμό τους διακόσιους πενήντα χιλιάδες. Σκεφθείτε ότι σε είκοσι μέρες μέσα ο Βόλος και η Λάρισα αλλά και η Καρδίτσα θα έχουν επισκέψεις από όλη τη Λεκάνη της Μεσογείου πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες κόσμο. Και σκεφθείτε τι ανάπτυξη και τι ώθηση θα δώσει στον τομέα αυτόν και ειδικά στον τουρισμό, όταν μάλιστα η περιοχή της Λάρισας, του Βόλου αλλά και της Πιερίας –που ενώ η Πιερία δεν συμμετέχει στους Μεσογειακούς Αγώνες, αν και ήταν δικό μου αίτημα στον τέως Υφυπουργό να συμπεριληφθεί και η Πιερία μέσα, να γίνει κάποιο αγώνισμα και στην Πιερία- αυτές οι περιοχές αυτή τη στιγμή πλήττονται τουριστικά και το ξέρετε, κύριε Υφυπουργέ, από τα Τέμπη.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα τεράστιο πρόβλημα. Ελπίζω ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές, κύριε Υφυπουργέ, παρά την οικονομική κρίση. Θα έλεγα δε πολύ περισσότερο ότι είναι κρίμα και άδικο να κόβουμε από τα πιο ενεργά κομμάτια της οικονομικής ζωής του τόπου που είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κόψουμε λεφτά από τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Απεναντίας θα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες γιατί ακόμα και μέχρι σήμερα συζητάνε για τους Μεσογειακούς Αγώνες που κάναμε το 1991 στην Αθήνα.

Μέσα από αυτούς τους Μεσογειακούς Αγώνες να σας πω δε ότι ξεπήδησαν πάρα πολλοί νέοι Έλληνες αθλητές. Μέσα σε αυτούς ήμουνα και εγώ. Δημιουργήθηκε η φουρνιά των αθλητών εκείνων, η οποία μέχρι και σήμερα διεκδικεί μετάλλια σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε μόνο για το οικονομικό κομμάτι, ξεχνάμε τον άμεσο παράγοντα που είναι ο αθλητής. Θα πρέπει, πάση θυσία, να στηρίξουμε αυτή τη διοργάνωση, να συνεχίσουμε γιατί στο κράτος υπάρχει συνέχεια και πρέπει να υπάρχει συνέχεια.

Θεωρώ ότι συμφωνούν όλοι οι συνάδελφοι, θα πρέπει και μέσω της Επιτροπής Αθλητισμού η οποία συστήθηκε πρόσφατα να περάσουν όλα αυτά τα θέματα μέσα από την Επιτροπή αυτή και να συζητηθούν εκτενέστερα από όλους τους συναδέλφους.

Με λύπη μου, βέβαια, θα σας πω και ως Τομεάρχης αθλητισμού ότι στο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα στον αθλητισμό. Εύχομαι να μην ακολουθηθεί η ίδια πρακτική και για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σας ευχαριστώ πολύ.