Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Έτοιμη για τη... νέα περιπέτεια στα προκριματικά του Euro 2012 είναι η Ελλάδα




Έτοιμη για τη... νέα περιπέτεια στα προκριματικά του Euro 2012 είναι η Ελλάδα που καλείται να αντιμετωπίσει τις Κροατία, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα με στόχο την τελική φάση στην Ουκρανία και την Πολωνία το καλοκαίρι του 2012.

Η Εθνική βρισκόταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία και μπήκε στον 6ο όμιλο. Συγκριμένα σχηματίστηκαν έξι όμιλοι των έξι ομάδων και τρεις των πέντε.
Στα τελικά θα περάσουν οι επικεφαλής των εννέα ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τις τέσσερις τελευταίες θέσεις.
Τα προκριματικά ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2010 και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2011, ενώ ένα μήνα μετά θα διεξαχθούν τα μπαράζ.
Σύμφωνα με την UEFA, οι αγώνες των προκριματικών δεν θα διεξάγονται Σάββατο και Τετάρτη, αλλά Παρασκευή και Τρίτη, ώστε οι ποδοσφαιριστές να έχουν περισσότερες μέρες στη διάθεσή τους για να επανέλθουν στις υποχρεώσεις των συλλόγων τους.
Από ελληνικής πλευράς, στη Βαρσοβία βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ με τον άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη και τον μάνατζερ της ομάδας, Τάκης Φύσσας.







τα γκρουπ δυναμικότητας:


1ο γκρουπ: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία, Ρωσία

2ο γκρουπ: ΕΛΛΑΔΑ, Τσεχία, Σουηδία, Ελβετία, Σερβία, Τουρκία, Δανία, Σλοβακία, Ρουμανία

3ο γκρουπ: Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία, Αυστρία, Βοσνία

4ο γκρουπ: Σλοβενία, Λετονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ουαλία, ΠΓΔΜ, Κύπρος

5ο γκρουπ: Μαυροβούνιο, Αλβανία, Εσθονία, Γεωργία, Μολδαβία, Ισλανδία, Αρμενία, Καζακστάν, Λιχτενστάιν

6ο γκρουπ: Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νήσοι Φερόε, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο