Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η Πιερία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου BEOGRAND






Στην 32η Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκε στις 24-28 Φεβρουαρίου 2010 συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.



Με κύριο στόχο την ενίσχυση του ρεύματος των Σέρβων τουριστών και την αξιοποίηση των νέων, θετικών προοπτικών που διανοίγονται μετά την κατάργηση της βίζας για τους Σέρβους πολίτες, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας υπογράμμισε έντονα την παρουσία της στην Έκθεση του Βελιγραδίου. Επίσης, αποστολή που διοργανώθηκε πλαισιώθηκε από επαγγελματίες του τουρισμού ιδιαίτερα από την Παραλία αλλά και από όλη την Πιερία. Έτσι, η παρουσία της Πιερίας ήταν πολυάριθμη και ιδιαίτερα δυναμική.



Οι εκπρόσωποι της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας και της Πιερικής αποστολής, μέσα από ένα σύγχρονο ειδικό σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, διένειμαν στους χιλιάδες επισκέπτες πλούσιο τουριστικό υλικό της Πιερίας και ανέπτυξαν εποικοδομητικές επαφές με σημαντικούς τουριστικούς φορείς της Σερβίας.



Το κλίμα που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι του Πιερικού τουρισμού ήταν αισιόδοξο για την προσέλευση των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα και στην Πιερία το φετινό καλοκαίρι. Η εκτίμηση που επικρατούσε είναι ότι μετά την κατάργηση της βίζας περισσότεροι Σέρβοι τουρίστες θα επιλέξουν φέτος την Πιερία, που αποτελεί παραδοσιακό και αγαπημένο προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου συμμετείχαν εκθέτες από 43 χώρες, ο φετινός αριθμός των οποίων ήταν αυξημένος κατά 20% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με περισσότερα από 800 περίπτερα ενώ η προσέλευση των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.



Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηλίας Ηλιάδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας. Επίσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Νίκος Συνδικιώτης καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας. Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Πιερίας Άκης Ελευθεριάδης και ο υπάλληλος του τμήματος Τουρισμού Αλέξης Πουλικίδης.

Επόμενος σταθμός του φετινού προγράμματος εκθεσιακής προβολής της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας είναι η συμμετοχή στην Τουριστική Έκθεση της Βουδαπέστης στις 04-07 Μαρτίου 2010.