Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Θανάση Παπαγεωργίου


Θανάση Παπαγεωργίου


Να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο το Εμπορευματικό Κέντρο Πιερίας



Επιστολή – αίτημα στην Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας



“Η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου εφόσον έχει την απαραίτητη ετοιμότητα μελετών και μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το νέο αναπτυξιακό νόμο θεωρώ πως μπορεί να αποτελέσει μια αξιόλογη επενδυτική πρόταση για την Πιερία” τονίζει ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, στην επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας Αναγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη και ζητά να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα το Εμπορευματικό Κέντρο Πιερίας.



Ο κ. Παπαγεωργίου, προτείνει τα εμπορευματικά κέντρα να ενταχθούν ως επιλέξιμες και επιδοτούμενες επενδύσεις στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Άλλωστε ένα δίκτυο Εμπορευματικών Κέντρων κατά μήκος των εθνικών οδικών αξόνων (Εγνατία οδός ΠΑΘΕ, Ιόνια οδός κλπ) που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζήτησης για μεταφορικό έργο και συναφείς υπηρεσίες, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών και της προσφοράς μεγάλου εύρους υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για την εξυπηρέτηση των εμπορευματικών ροών σε διεθνή, εθνική και τοπική κλίμακα, αλλά και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια γενικότερη ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων στην περιφέρεια.



Το εμπορευματικό κέντρο Πιερίας για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας, το Δήμο Μεθώνης και άλλους φορείς προβλέπεται να εγκατασταθεί σε έκταση 450 στρεμμάτων του Δήμου Μεθώνης (Δ.Δ. Μακρυγιάλου).



Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει πως η περιοχή όπου προβλέπεται να εγκατασταθεί το Εμπορευματικό Κέντρο έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα αφού βρίσκεται δίπλα στην ΠΑΘΕ, κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγινίου, το προτεινόμενο Πρότυπο Βιομηχανικό Πάρκο Πράσινης Επιχειρηματικότητας και την Εγνατία οδό, καθώς και σε μικρή απόσταση (κάτω των 50 χλμ.) από την Βιομηχανική Ζώνη της Σίνδου και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον ως γνωστόν ο Νομός Πιερίας είναι πρώτος στο στόλο οχημάτων διεθνών μεταφορών.