Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Επίθεση στο αυτοκίνητο του Θ. Πάγκαλου

Στο αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου έξω από τη Βουλή επιτέθηκε ομάδα ατόμων που αντιδρούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποκλείσει την είσοδο του Κοινοβουλίου και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου, ενώ εκτόξευαν αντικείμενα εναντίον όσων πλησίαζαν στη Βουλή.
Ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε το περιστατικό και ζήτησε από τον Προεδρεύοντα του Σώματος να ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Δήλωσε ακόμη ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ώστε να διερευνηθεί γιατί η ΕΛΑΣ επέτρεψε σε ακροδεξιές, όπως είπε, ομάδες να βρίσκονται έξω από την είσοδο της Βουλής και να αποδοκιμάζουν όσους εισέρχονταν ή εξέρχονταν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο κ. Πάγκαλος επέρριψε εμμέσως ευθύνες και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Για να καταλάβετε τι έχετε κάνει με τη στάση σας».



Ο κ. Καρατζαφέρης καταδίκασε το επεισόδιο, δήλωσε ότι συμμερίζεται την αγωνία του κ. Πάγκαλου και αναρωτήθηκε με τη σειρά του γιατί η αστυνομία τους άφησε να φύγουν και δεν τους απομόνωσε στις πλατείες, όπως κάνει συνήθως με τους αναρχικούς, ενώ άφησε αιχμές ότι μπορεί να ήταν υποκινούμενο.
«Ψάξτε να βρείτε μήπως είναι κάποιοι από μυστικές υπηρεσίες, γιατί αυτά τα "φυντάνια" δεν έχουν σχέση με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα», ανέφερε.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ