Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με αφορμή τις δηλώσεις του ΓΓΑ κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και του Προέδρου της ΟΠΑΠ Α.Ε κ. Χάρη Σταματόπουλου, για το θέμα της έξαρσης της βίας στα γήπεδα και της απόφασης για αναστολή κάθε οικονομικής επιχορήγησης της ΟΠΑΠ Α.Ε προς τις διοργανώτριες αρχές των αγώνων ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, SUPER LEAGUE, ΕΝΩΣΗ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) καθώς επίσης και προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία μέλη τους, ο τομέας Αθλητισμού της Ν. Δ έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
Σε πρώτη ανάγνωση, είναι πρόδηλη η αγωνιώδης προσπάθεια της πολιτείας να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν για την όξυνση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα και αντίστοιχα να τις μεταθέσει και να τις φορτώσει, στις Π.Α.Ε και στις διοργανώτριες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή, είχαμε εντοπίσει πως, έναντι κάποιων κρουσμάτων βίας στα γήπεδα, η αθλητική ηγεσία και το συναρμόδιο Υπουργείο Προστασία του Πολίτη, θέλοντας να επιδείξει αυξημένα αντανακλαστικά, ανακοίνωσε το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων, χωρίς όμως κατ’ ουσία οποιαδήποτε προετοιμασία, μελέτη και οργάνωση, αλλά και στόχευση, στρατηγική και τακτική.
Τα αποτελέσματα του μέτρου, καταδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο πολίτη πως, όχι μόνο δεν ενήργησαν στην κατεύθυνση της αποτροπής και της ύφεσης του φαινομένου, αλλά αντιθέτως οδήγησαν στην έξαρση και την όξυνσή του, καθώς ανεξέλεγκτες ομάδες οπαδών βρήκαν πεδίο δράσης.
Τέλος, να προσθέσουμε πως η βαρύγδουπη δήλωση για αναστολή κάθε επιχορήγησης της ΟΠΑΠ Α.Ε, εντάσσεται στο σύνηθες κυβερνητικό πλαίσιο λαϊκισμού και προχειρολογίας, καθώς η όποια πρακτική επίδρασή της στο φαινόμενο της έξαρσης της βίας θα είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη ».