Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων Βγἀζουμε τον Ρατσισμό από το Κάδρο

Ως νέοι, φιλελεύθεροι, υπέρμαχοι του κοινωνικού φιλελευθερισμού, διαθέτουμε τα βασικά όπλα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων.

Είναι οι βασικές ιδέες, αρχές και αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού: η ελευθερία, η δημοκρατία, η αξιοκρατία, οι ίσες ευκαιρίες, η κοινωνική δικαιοσύνη. Βγάζουμε τις ιδέες μας μπροστά στη μάχη εναντίον του ρατσισμού και κάθε διάκρισης. Η δράση κατά κάθε είδους διακρίσεων δεν είναι μόνο θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τα ΜΜΕ, οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, το εκπαιδευτικό σύστημα, η οικογένεια, τα ίδια τα κόμματα, φέρουν επίσης μεγάλη ευθύνη.

Οι ενεργοί νέοι πολίτες οφείλουμε να δώσουμε τις δικές μας μάχες ενάντια στις διακρίσεις. Ως η μεγαλύτερη και μαζικότερη νεολαία πρέπει, εμείς να δείξουμε το δρόμο, χωρίς φοβικά σύνδρομα, στερεότυπα, και προκαταλήψεις, αλλά και χωρίς ψευτοπροοδευτισμούς.

Πρέπει να αναλαβουμε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημερωτικές δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, εναντίον κάθε μορφής διακρίσεων.
Βγάζουμε τον ρατσισμό από το κάδρο.

Υ.Γ.
Βρες το poster και το wallpaper http://www.flickr.com/photos/papamimikos/tags/racism/
Άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ στο facebook για σήμερα.