Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Θέμα: Γραφείο πρώην Τ.Α.Ξ.Υ. στην Κατερίνη










Θέμα: Γραφείο πρώην Τ.Α.Ξ.Υ. στην Κατερίνη




Κύριε υφυπουργέ,

Από την 1-1-2006 λειτουργεί στην Κατερίνη το γραφείο του πρώην Τ.Α.Ξ.Υ. σημερινού ΤΑΠΙΤ με δυο υπαλλήλους –εισπράκτορες που κύριος σκοπός τους είναι η είσπραξη των εισφορών από τις ξενοδοχειακές μονάδες όλου του νομού για τους εργαζόμενους –ξενοδοχοϋπαλλήλους για την απόδοση του εφάπαξ στους εργαζόμενους του κλάδου.



Μετά την ενοποίηση του ταμείου με το ΙΚΑ, το γραφείο της Κατερίνης ποτέ δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα παραμονής των γραφείων που έχει επιλέξει, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση σε ο,τι αφορά τα κριτήρια, η ηγεσία του υπουργείου.



Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ν.Πιερίας, υπήρξε και δική σας δέσμευση, όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους, ότι ο νομός Πιερίας λόγω του ότι είναι τουριστικός έχει πραγματικά ανάγκη των υπηρεσιών του γραφείου ΤΑΠΙΤ.



Σήμερα, η διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου πληροφορούνται για ακόμη μια φορά πως δεν θα εγκριθεί η λειτουργία –παραμονή του γραφείου στην Κατερίνη.



Αποτελεί δε σημαντικό να αναφέρω πως εκτός της ιδιότητας των εισπρακτόρων οι δυο υπάλληλοι που σήμερα λειτουργούν το γραφείο ΤΑΠΙΤ στην Κατερίνη έχουν και αρμοδιότητες ελέγχου στις τουριστικές μονάδες του νομού μας για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, που πλήττει ιδιαίτερα τον κλάδο τους.



Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω γραφείου σε έναν νομό αμιγώς τουριστικό όταν την ίδια στιγμή, πληροφορίες φέρουν άλλες 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα να απολαμβάνουν το προνόμιο και τις υπηρεσίες του.



Με την πεποίθηση ότι αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του γραφείου ΤΑΠΙΤ στην Κατερίνη περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.



Με εκτίμηση





Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

Βουλευτής Νομού Πιερίας