Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ανάμεσα στις 10 δημοφιλέστερες η ιστοσελίδα του Θ. Παπαγεωργίου



Ανάμεσα στις 10 δημοφιλέστερες η ιστοσελίδα του Θ. Παπαγεωργίου

Ανάμεσα στις 10 πιο εύχρηστες, πιο ενημερωμένες και με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ιστοσελίδες μεταξύ των «300» της Βουλής βρίσκεται η ιστοσελίδα του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας, Θανάση Παπαγεωργίου (www.thpapageorgiou.gr), σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ψυχο-Κοινωνιολογικής Eρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Όταν ο τρόπος επικοινωνίας των «300» στο Διαδίκτυο, βάσει της μελέτης, κρίνεται μη ικανοποιητικός, η ιστοσελίδα του Θανάση Παπαγεωργίου συγκαταλέγεται στις διακριθείσες μαζί με αυτές των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Μάρκου Μπόλαρη, Γρηγόρη Νιώτη και Άννας Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, Άδωνη Γεωργιάδη, Αθανάσιου Πλεύρη και Μάκη Βορίδη από τον ΛΑΟΣ, ενώ, εκτός της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, δεν υπάρχει άλλη ιστοσελίδα από Βουλευτή της ΝΔ, αλλά ούτε του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα μεγάλη επισκεψιμότητα έχουν οι ιστοσελίδες των Ντόρας Μπακογιάννη, Άδωνι Γεωργιάδη, Ε. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου, Αθ. Πλεύρη, Μ. Μπόλαρη, Γρ. Νιώτη, Θαν. Παπαγεωργίου, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Βορίδη, που κατατάσσονται ανάμεσα στα 8.500 πιο δημοφιλή ελληνικά ιστολόγια. Συγκριτικά, η ιστοσελίδα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Obama κατατάσσεται στην 1.183η θέση των αμερικανικών ιστοσελίδων. Στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων ιστοσελίδων βρίσκονται έξι ιστοσελίδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ τους και η ιστοσελίδα του κ. Παπαγεωργίου), τρεις του ΛΑΟΣ - που δείχνουν τη μεγάλη απήχηση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στον μέσο διαδικτυακό χρήστη - και μία της Ν.Δ.

Κοιτώντας τα ονόματα που λάμπουν δια της απουσίας τους από την σχετική λίστα τότε η διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία για την ιστοσελίδα του κ. Θανάση Παπαγεωργίου.

Η έρευνα
Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο μεταξύ του τέλους Νοεμβρίου και των αρχών Δεκεμβρίου 2009 από το Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Ερευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών κοινοτήτων του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Στην περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα, ιστοσελίδες διατηρούσαν 191 βουλευτές, οι οποίοι ωστόσο αυξήθηκαν σε 212 κατά την επικαιροποίηση της έρευνας που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου 2010. Από τις 21 νέες ιστοσελίδες οι 10 ανήκουν σε νεοεκλεγέντες βουλευτές.
Από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου 212 διατηρούν προσωπική ιστοσελίδα και από αυτές οι 180 παρέχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας στους επισκέπτες τους μέσω email.
Την επίβλεψη είχε ο ερευνητής του κέντρου Δρ Σπύρος Αρσένης και ο διευθυντής του αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Κοσκινάς.

Σημαντικό είναι επίσης πως την ιστοσελίδα του κ. Παπαγεωργίου δεν τη κατασκεύασε κάποια από τις μεγάλες εταιρίες της Αθήνας, αλλά η Πιερική εταιρία «Pieri@web» στην οποία αξίζουν τα συγχαρητήρια για τον λιτό και εύχρηστο σχεδιασμό.

Σημ.
Όλο το ρεπορτάζ για την έρευνα στου Πάντειου Πανεπιστήμιου, στην ενημερωτική σελίδα http://www.pierialife.gr/ και στα sites των Αθηναϊκών Εφημερίδων (ΕΘΝΟΣ, ΑΥΓΗ κ.α) του Σαββατοκύριακου 3-4 Απριλίου 2010.