Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας με τον Πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα




Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα κ. Pedgini Salaouandgi, είχε το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, 3 Απριλίου 2010, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, στον οποίον παρέθεσε γεύμα εργασίας, στο πλαίσιο της προώθησης του ρεύματος τουριστών από την Αλγερία στον Νομό μας.

Ο Αλγερινός Πρέσβης φιλοξενήθηκε στην Πιερία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, με πρωτοβουλία του Τουριστικού Γραφείου της κ. Μάγδας Μουρατίδου, που εδώ και χρόνια έχει κάνει άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Αλγερίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πιερία έχει καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός για τους Αλγερινούς, καθώς κάθε χρόνο επισκέπτονται την Πιερία περισσότεροι από 5.000 τουρίστες από την Αλγερία.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του τουρισμού της Πιερίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας έχει συμμετάσχει αρκετές χρονιές στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Αλγερίας, με στόχο την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας στην Αλγερινή αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Νομάρχη για τα πλεονεκτήματα της τουριστικής Πιερίας, καθώς και για τις υποδομές που υπάρχουν για την προσέλκυση Αλγερινών Τουριστών στο Νομό μας.

Ο Νομάρχης έδωσε στον Πρέσβη τουριστικό υλικό της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας, στο οποίο αναδεικνύονται τα αξιοθέατα και οι τουριστικοί προορισμοί του Νομού, καθώς και μια έκδοση για το αρχαίο Δίον, κίνηση όπου ο Πρέσβης σχολίασε θετικά και έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τόσο την ελληνική ιστορία όσο και το θέμα του Μακεδονικού.