Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η Πιερία στην Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού του Μάϊντς

Η Πιερία στην Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού του Μάϊντς




Στη 2η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-18 Απριλίου 2010 στην πόλη Μάϊντς της Γερμανίας, συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.



Κύριος στόχος της εκθεσιακής παρουσίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας ήταν η γνωριμία και η διείσδυση στην αναδυόμενη αγορά του θρησκευτικού τουρισμού της Ευρώπης καθώς η Διεθνής Έκθεση του Μάϊντς αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση θρησκευτικού τουρισμού στην Ευρώπη, πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για πνευματικούς ταξιδευτές και προσκυνητές από όλο τον κόσμο.



Μέσα από το σύγχρονο ειδικό σταντ στο χώρο της Έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς φορείς θρησκευτικού τουρισμού και να προβάλουν στο κοινό της έκθεσης, με τη βοήθεια και του σχετικού προωθητικού τουριστικού υλικού, τον πλούτο που διαθέτει η Πιερία σε αξιοθέατα μοναδικού θρησκευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος αλλά και γενικότερα τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές του Νομού.



Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μία από τις βασικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και φυσικά η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Πιερία με τον μεγάλο θρησκευτικό της πλούτο, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους προορισμούς για προσκυνηματικά και θρησκευτικού ενδιαφέροντος ταξίδια.



Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο Μάϊντς εκπρόσωπησαν ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρήστος Γκουγκουρέλας και ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Μίλτος Νικολάου.