Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο Γ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Στην Ολομέλεια των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, στην Αλβανία, ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης



Την Αλβανία επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης ως μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής στην Ολομέλεια των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κ. Αμοιρίδης, συμμετείχε στις εργασίες της Ολομέλειας στο Δυρράχιο στο περιθώριό της οποίας είχε την ευκαιρία σημαντικών επαφών με εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του, επισκέφθηκε μαζί με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γερανίδη τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, όπου συζήτησε μαζί του ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική μειονότητα, αλλά και την Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γειτονική χώρα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αμοιρίδης, μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, εξήρε το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, την οποία χαρακτήρισε παράγοντα ειρήνης και ενίσχυσης των ορθοδόξων της περιοχής. «Μια συνάντηση με τον κ. Αναστάσιο, πάντα είναι χρήσιμη και ουσιαστική», είπε ο κ. Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας πως ο Ελληνισμός και όχι μόνο της Αλβανίας, οφείλει πολλά στον συγκεκριμένο ιεράρχη. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να στηρίζει τις δράσεις του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου που σκοπό έχουν την καλύτερη συνεργασία των δύο λαών.

Ο βουλευτής Πιερίας, συναντήθηκε και με τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα, όπου συζήτησε μαζί του, τα περιθώρια απλοποίησης των διαδικασιών για την έλευση μεταναστών από την γειτονική χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για εκείνους που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα πρότεινε την μετατροπή της Φλώρινας σε σιδηροδρομικό κόμβο, ώστε μακροπρόθεσμα να δημιουργηθεί μια «σιδηροδρομική Εγνατία», που θα διευκολύνει τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, αλλά και προς την Κεντρική Ευρώπη.