Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις

Η ΕΕ θα ολοκληρώσει τις συνομιλίες της με την ελληνική κυβέρνηση για το πακέτο στήριξης, «μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.




Σε ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους, ο κ. Ρεν είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το πακέτο, ωστόσο ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει διμερή δάνεια από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και θα «έχει ως προϋπόθεση τη δημοσιονομική προσαρμογή».



«Η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης θα έχει ως προϋπόθεση τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και να βάλει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης.



Συνεχίζοντας, τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και τους πολίτες τους, σημειώνοντας ότι η οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα θα είναι μία σημαντική ανάσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.