Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Συνάντηση – σύσκεψη στο Υπ. Πολιτισμού για τον Πιερικό Όλυμπο




Την Τετάρτη και ώρα 10.00 το πρωί ορίστηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου η συνάντηση των Βουλευτών, του Νομάρχη και του προέδρου της ΤΕΔΚ Πιερίας με την ηγεσία, στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην νότια Πιερία από την εφαρμογή της νομοθεσίας και τις αρμοδιότητες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.



Η συνάντηση αυτή αποφασίστηκε στην ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2010 και στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Φορέων της Πιερίας.

Οι προτάσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα χρησιμοποιηθούν στη συνάντηση με σκοπό την αναζήτηση, με πνεύμα δικαίου και κατανόησης, της προσφορότερης λύσης στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νότια Πιερία με την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του 1985 (χαρακτηρισμός του Πιερικού Όλυμπου ως Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τόπου) και του Ν. 3028/2002 «περί προστασίας Αρχαιοτήτων – Πολιτιστικής Κληρονομιάς».