Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης


Εκταμιεύτηκαν 331.000 ευρώ για το γήπεδο μπάσκετ Τ9

01.06.2010

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ
Με 27 θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.
Η συνεδρίαση άνοιξε με την ανακοίνωση του Δημάρχου ότι έχει γίνει η εκταμίευση του ποσού των 331.000 ευρώ για το γήπεδο μπάσκετ Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, και για το λόγο αυτό ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους βουλευτές κ.κ. Θανάση Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου. «Ελπίζω το χειμώνα να παίζει εκεί ο Πιερικός Αρχέλαος» δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης.
Ακολούθησαν δυο ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Στέργιου Μπουσνάκη, ο οποίος ζήτησε στοιχεία για την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων, ενώ επίσης θέλησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχει κάποια σχετική μέριμνα για την πυροπροστασία στα Πλατανοδάση του δήμου μας. Απαντώντας ο κ. Χιονίδης στο πρώτο θέμα, είπε ότι συνεχίζεται η καταγραφή και η αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων παρόλα αυτά δεν έχει κάποια πρόχειρα στοιχεία, ενώ όσον αφορά τα πλατανοδάση και την πυροπροστασία τους απάντησε πως η Δημοτική αρχή προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ
Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου. Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Περικλής Τσιβανίδης είπε ότι ο προϋπολογισμός για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. 583 χιλ. ευρώ, όπου προϋπολογίζονται έσοδα από τα πάρκιγκ, το ΕΣΠΑ, τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας αλλά και τα καταστήματα. «Δημιουργήσαμε ένα καλό προηγούμενο με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και ελπίζουμε να συνεχιστεί και με την ΕΕΤΑ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιχείρησης, ο οποίος εξέφρασε και την ευχή του μέχρι τέλη του έτους να γίνει και η διάσπαση της επιχείρησης, όπως άλλωστε ο Νόμος ορίζει. Καταλήγοντας ο κ. Τσιβανίδης τόνισε πως η διοίκηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια χρηματοδότησης της επιχείρησης από προγράμματα.
Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Στέργιος Μπουσνάκης τόνισε πως φτάσαμε στις 31 Μαΐου για να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΔΑΚ, της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης μετά την ΔΕΥΑΚ, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της επιχείρησης αναφέρθηκε πολύ επιγραμματικά στα προϋπολογισθέντα έσοδα.
Ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ