Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Επέστρεψε από την Αθήνα ο Νομάρχης Πιερίας



Επέστρεψε από την Αθήνα ο Νομάρχης Πιερίας όπου είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού

          Επέστρεψε από την Αθήνα ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος την Τρίτη 15 Ιουνίου 2010, είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με τα υπόλοιπα  μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού.

          Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Επιτροπής των Περιφερειών και θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, ώστε να περνά τις ελληνικές θέσεις στις γνωμοδοτήσεις του οργάνου, δημιούργησε ένα διαδικτυακό τόπο, με στόχο τον συντονισμό και την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών και των Υπουργείων.

          Το site δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να επικοινωνούν άμεσα με τους υπευθύνους κάθε Υπουργείου, που έχει ορίσει ο κάθε Υπουργός και να έχουν ανά πάσα στιγμή κάθε πληροφορία και στοιχείο για τις ελληνικές θέσεις, γεγονός που θα βοηθήσει στην περαιτέρω προώθηση των αντίστοιχων ελληνικών ζητημάτων στην Ε.Ε.

          Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Νομάρχης για πρώτη φορά η πολιτεία αντιλήφθηκε το ρόλο και τη σημασία που παίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εκπληκτική δουλειά που γίνεται από τα μέλη της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών. Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου που συμμετέχει εδώ και τέσσερα χρόνια ως τακτικό μέλος και έχει εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» ΝΑΤ σημειώνει ότι με μεγάλο αγώνα που έχουν κάνει τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας έχουν πετύχει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών της Ε.Ε.

          Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε και η αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής των Περιφερειών, καθώς  με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, από την 1η Δεκεμβρίου 2009 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν υποχρεούνται να ζητούν τη γνωμοδότηση της Επιτροπής των Περιφερειών, στη νομοθετική διαδικασία.