Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης "Πιερίδων Μουσών"

Η Εστία Πιερίδων Μουσών διοργανώνει και φέτος για 39η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης "Πιερίδων Μουσών" υπό την αιγίδα και με τους όρους του διεθνούς συμβουλίου οργανωτών φολκλορικών φεστιβάλ C.I.O.F.F. του οποίου η Ε.Π.Μ. είναι μέλος.

Συνδιοργανωτές και αρωγοί του Φεστιβάλ είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμος Δίου, ο Δήμος Κορινού, ο Δήμος Πέτρας και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων & Ξενοδοχείων.
Οι φετινές εκδηλώσεις που αναμένονται λαμπρές, ενδιαφέρουσες και φαντασμαγορικές, ξεκινούν την Τετάρτη 14 Ιουλίου στον Κ. Άγ. Ιωάννη και την Κατερινόσκαλα και τελειώνουν την Κυριακή 18 Ιουλίου στο Δήμο Δίου με τις συμμετοχές μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων από Λετονία, Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρελάσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο και φέτος αναμένεται να είναι πολυπληθές, όπως κάθε χρόνο και να απολαύσει ακόμη ένα πολυθέαμα χρωμάτων, μουσικών και χορών.
Πληροφορίες και ενημέρωση για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες στα έντυπα του Διεθνούς Φολκλορικού φεστιβάλ, στους χώρους των εκδηλώσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα και στο Περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 14 Ιουλίου
Κατερίνη 11.00 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις στο κέντρο της Κατερίνης από Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία)
Κ. Άγ. Ιωάννης 21.15 - Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού, Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Αγ. Ιωάννη
Κατερινόσκαλα 20.45 - Παρέλαση και μουσικοχορευτικές παραστάσεις από "Κίμων Ξυλοτύμβου" Λάρνακας Κύπρου, στον πεζόδρομο και την πλατεία.


Πέμπτη 15 Ιουλίου
Κατερίνη 20.00 - Παρέλαση των συγκροτημάτων Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτική Ένωση Καταφιωτών, Ένωση Ποντίων Πιερίας.
Κατερίνη 21.15 - Μουσικοχορευτική παράσταση των συγκροτημάτων Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), Εστία Πιερίδων Μουσών, Μορφωτική Ένωση Καταφιωτών, Ένωση Ποντίων Πιερίας, στο ανοιχτό αμφιθέατρο πάρκου.

Παρασκευή 16 Ιουλίου

Κατερινόσκαλα 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία), στον πεζόδρομο και την πλατεία.
Σάββατο 17 Ιουλίου
Ρητίνη 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρητίνης "Σαρακατσάνα".

Κυριακή 18 Ιουλίου
Νέα Έφεσος 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Οικολογικό Σύλλογο Νέας Εφέσου "Το Στουπί".
Κονταριώτισσα 21.15 - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα συγκροτήματα Vektors (Λετονία), Cununa Apusenilor (Ρουμανία) και την Εστία Πιερίδων Μουσών.