Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Νομάρχης ομιλητής εκ μέρους της Επιτροπής των Περιφερειών στη συνεδρίαση της Μεικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε.


Για τις προϋποθέσεις ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε.

Στα Σκόπια βρέθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Επιτροπής των Περιφερειών για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε.

Ο κ. Παπαστεργίου εκλήθη στη συνεδρίαση ως εισηγητής της Γνωμοδότησης της Επιτροπής των Περιφερειών με θέμα «Στρατηγική για τη Διεύρυνση και κυριότερες προκλήσεις 2009-2010 – Υποψήφιες Χώρες» που αφορούσε και την ΠΓΔΜ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι συμπρόεδροι της Μικτής Συμβουλευτικής κ. και κ.κ. Μπόντκερ- Άντερσον και Αλέξοφ, ο Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τζαφέρι, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. Πρέσβης κ. Φούερε, ο Δήμαρχος των Σκοπίων κ. Κότσε Τραϊανόφσκι, καθώς και Δήμαρχοι και κυβερνητικά στελέχη της χώρας.

Με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του ο Νομάρχης συναντήθηκε επίσης με το Δήμαρχο των Σκοπίων και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της χώρας (ZELS) κ. Κότσε Τραϊανόφσκι και συζήτησε μαζί του τις προοπτικές διασυνοριακής συνεργασίας, την προβολή του οδικού άξονα 10 και γενικότερα θέματα τουρισμού.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε σχετικά με το ταξίδι του στα Σκόπια: «Ως εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών ανέλυσα στη συνεδρίαση το κείμενο της εισήγησής μου, το οποίο εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Επιτροπής. Σε αυτό το κείμενο αναφέρονται τα βήματα προόδου τα οποία έχει πραγματοποιήσει η γειτονική χώρα, αλλά και ο δύσκολος δρόμος που απομένει να διανύσει, ώστε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντικό σημείο σε αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά και το ζήτημα της ονομασίας, χωρίς την επίλυση του οποίου η προσχώρηση της ΠΓΔΜ δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ως Νομάρχης Πιερίας είχα φυσικά την ευκαιρία στο περιθώριο της συνεδρίασης να συζητήσω με τους συναδέλφους της αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπους των ΜΜΕ από τη γειτονική χώρα δυνατότητες συνεργασίας κυρίως όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».