Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Θ. Παπαγεωργίου: «Σπουδαίο και αναγκαίο έργο το Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος στο Αιγίνιο»

Επιστολή του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου, στους υπουργούς - Μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα για να προταχθεί στην διαδικασία αξιολόγησης και υλοποίησης με Σ.Δ.Ι.Τ. το έργο του Ειδικού Νοσοκομείου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος, στο Αιγίνιο ΠιερίαςΈνα από τα θέματα της Πιερίας που έχει θέσει σε προτεραιότητα διεκδίκησης ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου είναι και το Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος το οποίο προτείνεται να υλοποιηθεί με Σ.Δ.Ι.Τ. στο Αιγίνιο Πιερίας.

Τον Οκτώβριο του 2009, λίγες μέρες μετά την εκλογή τους ως Βουλευτής Πιερίας, απέστειλε επιστολή στην αρμόδια υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην οποία επεσήμανε την μεγάλη σπουδαιότητα και κυρίως της αναγκαιότητα του έργου, καθώς και σχετικό υπόμνημα με το περιεχόμενο του έργου και τις μέχρι τότε διαδικασίες που είχαν ολοκληρωθεί.

Ακολούθησε επιστολή του κ. Παπαγεωργίου προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ. κ. Νικόλαο Μαντζούφα και πρόσφατα έχει σταλεί νέα επιστολή προς τους υπουργούς μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Σ.Δ.Ι.Τ καθώς και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Παμπούκη

Στην νέα του επιστολή ο κ. Παπαγεωργίου τονίζει πως το Ειδικό Νοσοκομείο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος το οποίο προτείνεται να υλοποιηθεί με Σ.Δ.Ι.Τ. είναι ένα ώριμο, πολύ αναγκαίο και σπουδαίο έργο, ένα έργο υψηλής αναπτυξιακής προτεραιότητας και κοινωνικής ωφελιμότητας.

Η κατασκευή και λειτουργία του, θα επιλύσει ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα της Βόρειας Ελλάδας, όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξειδικευμένο σύγχρονο δημόσιο κέντρο το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών στον τομέα της αποθεραπείας - αποκατάστασης.

Ο χώρος που προτείνεται να κατασκευαστεί έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Αιγινίου, έχει αναγνωριστεί και είναι κομβικό σημείο μεταξύ των οδικών αξόνων (Εγνατία, ΠΑΘΕ), της σιδηροδρομικής γραμμής, με γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση από τους Νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.