Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ωραίες μακέτες! πηγη: ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αποφεύγει να κάνει κοινωνούς των σχεδίων της τους δημότες η διοίκηση του δήμου, αναρτώντας, αν όχι στην περιοχή των παρεμβάσεων, τουλάχιστον στην ιστοσελίδα του δήμου, τις μελέτες, τις μακέτες, τα σχεδιαγράμματα, τα σκαριφήματα έστω, των έργων, γράφαμε όταν προχώρησε-πιάνοντας εξ απήνης τους περίοικους-στη χάραξη του κυκλικού κόμβου της οδού Τερζοπούλου.


Να όμως που αυτή τη φορά, λίγο πριν ξεκινήσει τις εργασίες ενός ακόμη-από τους πολλούς-κυκλικού κόμβου, «έπνιξε» στην κυριολεξία την περιοχή με μακέτες!



Ο λόγος για τον κυκλικό κόμβο που πρόκειται να κατασκευαστεί στις παρυφές και ολίγον εντός του Δημοτικού Πάρκου, στο σημείο εξόδου της οδού Σβορώνου στην 7ης Μεραρχίας.

Η «Π» παρουσιάζει μερικά χθεσινά φωτογραφικά ενσταντανέ από το σημείο και τις αναρτημένες μακέτες του κόμβου, για όσους δεν έτυχε ακόμη να λάβουν γνώση του είδους και των διαστάσεών του.



Υπενθυμίζεται ότι για τον συγκεκριμένο κόμβο είχαν εκφραστεί έντονες αντιρρήσεις από την Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, καθώς «κλέβει» χώρο από τον μοναδικό μεγάλο πνεύμονα πρασίνου της πόλης, το Πάρκο. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα δηλούμενα σχέδια της δημοτικής αρχής, θα γειτνιάζει (σε σημείου επαφής) και με έναν ακόμη κυκλικό κόμβο που πρόκειται να κατασκευαστεί λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα, στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο δήμαρχος, ωστόσο, επιμένει πως η δημιουργία κόμβων και μάλιστα αυτής της αρχιτεκτονικής (μεγάλοι και εντυπωσιακοί), είναι η πιο οικονομική και επιπλέον καλαίσθητη λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Διαβεβαίωσε δε ότι, με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κόμβου στο Πάρκο, θα έχουν προστεθεί πολύ περισσότερα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, από όσα είναι σήμερα. Προφανώς εννοεί πως ό,τι χαθεί σε πράσινο από το Πάρκο, θα αναπληρωθεί από το πράσινο των φοινικόδεντρων που, όπως φαίνεται στη μακέτα, θα κοσμούν το κέντρο του νέου κόμβου.



Ο νέος αυτός κόμβος θα είναι ο 5ος κατά σειρά, έπεται η κατασκευή άλλων τριών στο Νοσοκομείο Κατερίνης (επί της 7ης Μεραρχίας), στη συμβολή των οδών Ζαλόγγου και Κίτρους και στη συμβολή των οδών Κίτρους και Κασσάνδρου και όλοι μαζί θα οριοθετούν τον εσωτερικό δακτύλιο της Κατερίνης, αλλά και τη νέα αισθητική της πόλης της πόλης.

«Θέλουμε την αισθητική στη ζωή μας, θέλουμε την πόλη πιο ανθρώπινη. Κανόνας μας η κοινή λογική. Κανόνας μας η ανθρώπινη διάσταση που πρέπει να έχουμε σε κάθε έργο και σε κάθε μας παρέμβαση», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο δήμαρχος, μιλώντας για την επιχείρηση «κυκλικοί κόμβοι», που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν και το σήμα κατατεθέν της θητείας του.