Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

64 TA KROYSMATA

Τέσσερα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκαν ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβληθέντων στους 64.


Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα το πρωί, 28 από τους νοσηλευόμενους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είχαν λάβει εξιτήριο και 31 νοσηλεύονται ακόμη. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται οι 8 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις αίματος, λόγω της αναστολής των αιμοληψιών στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος στις περιοχές αυτές αντιμετωπίζεται άμεσα με τη μεταφορά μονάδων αίματος από άλλες περιοχές.

Την προσεχή Δευτέρα 23 Αυγούστου, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των μονάδων αίματος που είχαν τεθεί σε καραντίνα και είχαν ληφθεί από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των περιοχών αυτών.
Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή για εντατικοποίηση των προσπαθειών τόσο από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όσο και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου να αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.