Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Να μην εγκατασταθούν παράπλευρα διόδια πριν ολοκληρωθούν τα έργα στην εθνική οδό.



Αρχίζει η εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά από την «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.»

Θανάσης Παπαγεωργίου:
Να μην εγκατασταθούν παράπλευρα διόδια πριν ολοκληρωθούν τα έργα στην εθνική οδό.

Επιστολή του Βουλευτή Πιερίας προς την ηγεσία του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία και η κίνηση των οχημάτων προς την παραλιακή ζώνη της Νότιας Πιερίας και η πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στους οικισμούς καθώς και η επικοινωνία μεταξύ τους.

«Η Πιερία έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε κομβικό σημείο, να διαπερνάται από το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, να βρίσκεται κοντά στην Εγνατία οδό και την Θεσσαλονίκη. Αυτή η θέση θα μπορούσε να είναι συγκριτικό πλεονέκτημα, αν δεν υπήρχαν τα πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα προβλήματα που υποχρεωνόμαστε να αντιμετωπίσουμε εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, ιδίως από την δραστηριότητα της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» επισημαίνει στην επιστολή του προς τους κ.κ. Ρέππα και Μαγκριώτη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου και τονίζει πως «ο Νομός Πιερίας μετρά ακόμη τις δυσμενείς επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών, για τις οποίες δυστυχώς δεν είχε καμιά βοήθεια, καμιά ενίσχυση. Πρόσφατα θρηνήσαμε  αθώα θύματα στο τμήμα της εθνικής οδού – περιοχή Αιγινίου – όπου τα έργα ανακατασκευής και βελτίωσης τμημάτων του οδοστρώματος, δυσκολεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόσβαση σε παραλιακά τμήματα της Πιερίας με επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση».
Αφορμή για την νέα επιστολή του κ. Παπαγεωργίου είναι η διαδικασία που ξεκίνησε η εταιρία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» για την εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς ενώ ακόμη τα έργα στην εθνική οδό βρίσκονται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα η κίνηση σ αυτήν είναι προβληματική και μοναδική δίοδος επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής είναι οι παράπλευροι δρόμοι ένθεν κι ένθεν της εθνικής οδού.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, «Είναι ίσως στις συμβατικές υποχρεώσεις μας και είναι ίσως δικαίωμα της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» να προχωρήσει στην διασφάλιση των εσόδων από τα διόδια αποκλείοντας την κίνηση των οχημάτων εκτός εθνικής οδού και στην εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων.
Είναι όμως και υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε στους πολίτες της Νότιας Πιερίας και στους επισκέπτες άνετη πρόσβαση και επικοινωνία μεταξύ των οικισμών και με την παραλιακή ζώνη.
Πέρα από τη διασφάλιση των εσόδων της κάθε εταιρίας - όπως η «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε» - που μισθώνει και διαχειρίζεται δημόσια έργα και δημόσια περιουσία, προέχει και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Είναι κοινή η διαπίστωση πως κάθε διάθεση συνεργασίας, προσφοράς και ωφέλειας προς το κοινωνικό σύνολο εξασφαλίζει και την σωστή και αποδοτική λειτουργία του κάθε έργου. Αντίθετα η στυγνή εφαρμογή όρων και συμβάσεων με σκοπό την εξασφάλιση εσόδων προκαλεί αντιδράσεις και ενδυναμώνει κινήματα όπως αυτό εναντίον των διοδίων.