Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμουμε τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας





Με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας κ. Γιάννη Καζταρίδη συναντήθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεύθυνση τόσο σε κτιριακές υποδομές όσο και σε προσωπικό.
Ο κ. Καζταρίδης, ενημέρωσε τον βουλευτή Πιερίας, πως σε ο,τι αφορά το προσωπικό δεν υπάρχουν ελλείψεις και πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατεύθυνση αυτή.
Κατέθεσε πάντως τον προβληματισμό του για την έλλειψη σχολικών αιθουσών, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σ’αυτή την κατεύθυνση, αφού ο πληθυσμός της Κατερίνης αυξάνεται συνεχώς, ενώ αντίστοιχα και από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια, υπάρχει τάση μεταφοράς μαθητικού πληθυσμού στα σχολεία της πρωτεύουσας.  
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της χρήσης τω εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης, όπου ο κ. Καζταρίδης ενημέρωσε τον κ. Κουκοδήμο για την πρόταση που κατέθεσε ήδη προς το δήμο και το δήμαρχο Κατερίνης, ζητώντας τη συνδρομή του για να καλυφθεί μέρος των αναγκών σε σχολικές αίθουσες στο συγκεκριμένο χώρο.
Ο κ. Κουκοδήμος αφού συνεχάρη τον κ. Καζταρίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του, τόνισε πως θα είναι στη διάθεση του για την προώθηση και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό μας.
Ιδιαίτερα για το κτιριολογικό, τόνισε πως θα πρέπει οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προκύπτει,  με τέτοιο τρόπο που να λειτουργεί σε όφελος του εκπαιδευτικού έργου και των μαθητών. Σε ο,τι αφορά τη χρήση των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, τόνισε πως ήδη δρομολογείται μια ευρεία συνάντηση για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.
Ο κ. Κουκοδήμος τέλος επισκέφθηκε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας.